OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Ispituju se uslovi u kojima je dečak (13) živeo, nađena sekira kojom su UBIJENI JAGANJCI

Autor:

Hronika

13.03.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Pančevu postupa povodom događaja od dana 11.3.2024. godine kada je u 17.30 časova oštećeni P.T. (52) iz Markovca prijavio da je u svojoj štali u Markovcu pronašao 12 ubijenih jagnjadi, navodi se u saopštenju.

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Ispituju se uslovi u kojima je dečak (13) živeo, nađena sekira kojom su UBIJENI JAGANJCI

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Policijska stanica u Vršcu je, po nalogu Tužilaštva, sprovela detaljan uviđaj koji je otkrio da postoji osnovana sumnja da je dete muškog pola (13) iz Markovca ubio jaganjce upotrebom sekire koju su mu policijski službenici oduzeli.

Prema saopštenju, dete, koje u vreme događaja nije imalo 14 godina, ne može biti podvrgnuto krivičnim sankcijama zbog krivičnih dela i prekršaja. Više javno tužilaštvo u Pančevu je naložilo Policijskoj stanici u Vršcu da dostavi izveštaj o događaju i da obavesti Centar za socijalni rad u Vršcu radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti. Takođe, Tužilaštvo je obavešteno da je dete smešteno radi lečenja u Klinički centar Vojvodine, koji je preuzeo brigu o detetu i pruža mu neophodnu medicinsku negu.

Centar za socijalni rad u Vršcu će preduzeti mere u skladu sa svojom nadležnošću nakon što je obavešten o događaju.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Kuća u kojoj dečak živi

S obzirom na okolnosti događaja, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu preduzima radnje u pravcu utvrđivanja činjenica koje se odnose na lične i porodične prilike deteta.

Pre navedenog događaja, dete nije bilo prijavljivano Višem javnom tužilaštvu u Pančevu zbog učinjenih krivičnih dela i prekršaja.

Očekuje se dalji razvoj situacije kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

 

Oštećeni: Situacija me podsetila na Ribnikar

Trinaestogodišnji dečak iz sela Markovac kod Vršca koji je prekjuče oko 17 časova sa sekirom uleteo na imanje Predraga Tadića i pobio 12 jaganjaca, celokupnim ponašanjem unesrećenog čoveka podsetio je na Malčanskog berberina, ali i masakr koji se dogodio u "Ribnikaru".

Foto: ST/Vladimir Lukić

Dečak mu pobio jaganjce

Kako je za Republiku ispričao Predrag, koji je ujedno i brinuo o tinejdžeru, iako je dečak i ranije pravio probleme, niko nije mogao ni da zamisli na šta je sve zapravo ovaj maloletnik spreman.

Mislili smo prvo da je šakal ili vuk napao jaganjce, ali se tačno videlo da ih je on udarao sekirom. Ja sam pozvao policiju, ali je on pobegao. U jednom trenutku njegova starija sestra je rekla da ga je videla u radnji i kada smo otišli tamo, on je ćutao, ponašao se najnormalnije. Posle nam je rekla radnica da je njima rekao kako se on tako igrao. Mene je odmah to sve asociralo na Ribnikar - rekao je naš sagovornik, pa dodao:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Petar Popovic

13.03.2024 17:45

Ubiti malog skota. Sa 13 godina ubija bozija ne inasca.

Aca

13.03.2024 19:26

tacno ste se svi natovrzli na decu ! Kakve matori skot ima veze sa detetom? Brze bolje pa otrcao da udara na sva zvona da svi znaju. A dete odmah u ustanovu a matori, sta s njim????

Boki

13.03.2024 20:58

Pod hitno promeniti zakon. Od desete godine da im se sudi kao odraslima. Vratiti KPD, da rmbače po ceo dan za koru hleba, da ih tuku za svaku sitnicu, pa da vide šta su uradili. Za onog klinca ubicu smrtna kazna je jedino rešenje.