OVA PORUKA JE ODALA ŠARIĆA! Na suđenju pročitana komunikacija sa Skaja, a jedna čestitka ukazala je policiji NA OVO!

Autor:

Hronika

13.03.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju grupi Darka Šarića prikazane su "Skaj" prepiske za koje tužilaštvo tvrdi da su upućene Šariću, s obzirom na to da se među njima nalaze i čestitke za rođenje sina.

OVA PORUKA JE ODALA ŠARIĆA! Na suđenju pročitana komunikacija sa Skaja, a jedna čestitka ukazala je policiji NA OVO!

Foto: Tanjug

Darko Šarić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića. Ključni deo današnjeg suđenja bilo je izvođenje prepiske sa kriptovane aplikacije "Skaj" kao dokaza. Nekoliko poruka koje su prikazane danas su bile čestitke za rođenje, ali se javlja neslaganje između tužilaštva i odbrane oko vremena slanja tih poruka, prenosi Tanjug.

- Brate, čestitam za rođenje deteta, nek je živo i zdravo i sve najbolje želim.

Odogovor stiže narednog dana:

- Hvala brate moj.

Potom su izvedene i druge poruke u kojima neko toga dana šalje poruke u 17.01 sat.:

- Čestitam brate nek je živ i zdrav sto godina i da što pre izađeš da odrasta sa tobom.

Međutim, za reč se javio branilac Darka Šarića, advokat Marko Janković.

- U izvodu piše da je rođen 11. maja u 17. 50 časova a poruka "čestitam brate nek je živ i zdrav" je poslata u 17.01. dakle to je dokaz da ove poruke nemaju veze ni sa Darkom Šarićem ni sa njegovim detetom i jako je ružno da se rođenje maloletnog deteta koristi u sudnici specijalnog suda, jer je njegovo dete rođeno kasnije - rekao je advokat Janković.

Darko Šarić: Da mi se dete rodilo, nije tajna. Ali pročitao sam da se devet miliona ljudi rodi na isti dan, ne mogu da kažem da tužilaštvo izvodom iz matične knjige nije dokazalo da mi se dete rodilo.

Advokati odbrane su istakli da se vreme slanja poruka ne poklapa sa vremenom rođenja deteta, dok je tužilaštvo tvrdilo suprotno. Takođe, u prepisci je pomenuto i "Štampa", preduzeće koje je bilo u vlasništvu Darka Šarića, kao i da je neko osuđen na 24 godine, što je tužilac pojasnio kao osudu Darka Šarića za krijumčarenje droge i pranje novca.
 

Jedan od ključnih trenutaka današnjeg suđenja bila je rasprava oko autentičnosti prepiske. Advokat Dalibor Katančević tvrdi da sporna prepiska ne postoji i da je neko ukucao te poruke i eksel tabelu, dok je advokat Marko Janković istakao da jedna poruka ima tri različita termina slanja, što dodatno baca sumnju na autentičnost dokaza.

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Pored Darka Šarića, suđenju su prisutni i drugi optuženi, među kojima su Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić. Nekima od optuženih se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada se nalaze u pritvoru.
 

Suđenje će se nastaviti sutra izvođenjem prepiski sa "Skaja" kao nastavak ključnog dokaznog materijala. S obzirom na kontroverze oko autentičnosti prepiske i neslaganja oko vremena slanja poruka, očekuje se da će rasprava biti i dalje žučna. Svi prisutni advokati i tužioci nastojaće da iznesu svoje argumente na najubedljiviji način kako bi dokazali svoje tvrdnje.

Kako suđenje bude odmicalo, očekuje se da će javnost biti sve više zainteresovana za ishod ovog slučaja, koji je već sada izazvao veliku pažnju medija i građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading