Optuženi za ubistvo Blaža Đurovića pušten u kućni pritvor: Blaža mera određena posle šest godina od hapšenja!

Autor:

Hronika

11.03.2024

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon šest godina boravka u pritvoru, Nemanja Ivanov (42) je pušten iz zatvora i smešten u kućni pritvor sa nanogicom.

Optuženi za ubistvo Blaža Đurovića pušten u kućni pritvor: Blaža mera određena posle šest godina od hapšenja!

Foto: ST/D. KADIĆ

Nemanji Ivanovu je pritvorska mera u zatvoru zamenjena kućnim pritvorom posle šest godina od hapšenja. On će u pritvoru biti uz nanogicu, a suđenje za zločin na Voždovcu i dalje traje, prenosi Blic.

Na ovu odluku suda tužilaštvo i branioci imaju pravo na žalbu.

Podsetimo, Nemanja Ivanov povezivan je nakon hapšenja sa Filipom Koraćem, desnom rukom Luke Bojovića. Zbog ovog zločina bila je raspisana i crvena poternica za Koraćem, međutim godinu dana kasnije ona je ukinuta.

Ivanov i Vesković optuženi za teško ubistvo na Voždovcu

Ivanov i Vesković, poznatiji kao Prika, nalaze se na optužnici zbog teškog ubistva Blaža Đurovića na Voždovcu. Optuženi su za saizvršilaštvo u teškom ubistvu i nedozvoljeno nošenje oružja. Navodi se da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila izvršili ubistvo Đurovića, a zatim zapalili njegov automobil.


Ubistvo ispred kuće rođenog brata

Đurović je ubijen ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu. Ovaj detalj dodatno baca svetlo na okolnosti ubistva i daje dublji uvid u tragediju koja se dogodila na Voždovcu.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Interesantno je napomenuti da je Ivanov već bio pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede, a u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora od osam meseci po pravnosnažnoj presudi. Ovo prethodno krivično delo dodatno baca senku sumnje na njegovu ulogu u novom zločinu za koji je optužen.

Ovi detalji bacaju novo svetlo na slučaj teškog ubistva na Voždovcu i dodatno naglašavaju ozbiljnost optužbi koje se stavljaju na teret Ivanovu i Veskoviću. Mediji prate dalji razvoj događaja i javnost sa nestrpljenjem očekuje ishod suđenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading