NIKOLA DOBIO OTKAZ U FIRMI, PA PUCAO NA BIVŠE KOLEGE: Upao je tada na sastanak, usmrtio šefa i ranio inženjera!

Autor:

Hronika

13.03.2024

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre šest godina, Beograd je bio poprište jednog od najtragičnijih događaja u poslovnom okruženju.

NIKOLA DOBIO OTKAZ U FIRMI, PA PUCAO NA BIVŠE KOLEGE: Upao je tada na sastanak, usmrtio šefa i ranio inženjera!

Foto: Republika, MUP

Nebojša Stojilković (31) upao je u prostorije firme u Ruzveltovoj ulici i započeo krvavi pir koji je zauvek promenio živote mnogih ljudi.

Uz naoružani pištolj, Stojilković je upao na sastanak koji je bio u toku i izvršio napad na svoje bivše kolege. U pucnjavi je usmrtio šefa Branka Kanjevca (31) i ranio inženjera Marka Filipovića (36), dok je treći kolega, Igor Radenković, uspeo da se spasi skokom kroz prozor.

Nakon pucnjave u firmi, Stojilković se povukao do svog stana gde je izvršio još jedan nasilan čin - pucao je u plinsku bocu izazivajući eksploziju koja je rezultirala njegovim teškim povredama. Prebačen je u Urgentni centar gde je preminuo narednog dana.


Prošlost i motivi napadača

Nakon istrage, ispostavilo se da je Stojilković dobio otkaz samo tri dana pre masakra nakon svađe sa kolegama oko projekta. Iz osvete je isplanirao masakr, a svedoci su opisali kako je hladnokrvno izvršio napad na svoje bivše kolege, preneo je Dnevnik.

Foto: shutterstock

Pištolj

Stojilković je rođen i odrastao u vranjskom naselju Rudina, opisan kao izuzetan đak koji je završio Elektrotehnički fakultet u roku, nijedan ispit nije pao.

 

Žrtve i njihov trag

Preminuli Branko Kanjevac je bio izuzetno sposoban mladić koji je svojom predanošću i sposobnošću došao do rukovodećeg mesta u istoj firmi. Iza njega su ostali supruga i sin, dok je njegov otac Radoman Kanjevac poznati autor mnogih hitova poznate muzičke grupe.

Ovaj tragični događaj ostavio je dubok trag na porodice žrtava, kolege i celokupnu zajednicu, podsećajući nas na važnost prevencije nasilja i sukoba u radnim okruženjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading