OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA: Kontrola Centra za socijalni rad zbog ubistva žene u Novom Sadu

Autor:

Hronika

12.03.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

OGLASIO SE ZAŠTITNIK GRAĐANA: Kontrola Centra za socijalni rad zbog ubistva žene u Novom Sadu

Foto: ST/Dragan Kadić

Zaštitnik građana je danas po sopstvenoj inicijativi, na osnovu medijskih informacija da je u Novom Sadu na svirep način muž ubio suprugu a onda pokušao samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada u ovom slučaju posebno u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve.  

Zaštitnik građana od Ministarstva unutrašnjih poslova traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika u ovom slučaju i ostvarenoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading