LIKVIDACIJA KOJA JE UZDRMALA PODZEMLJE I SRPSKU POLICIJU: Pre tačno 25. godine UBIJEN ČOVEK BEZ MRLJE: Pukovnika Vlahovića izrešetali posle fudbala - ZLOČIN I DALJE MISTERIJA! (VIDEO+FOTO)

Autor:

Hronika

11.03.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom svoje karijere, obavljao je različite funkcije unutar policije, a njegova tragična smrt ostala je kao bolna tačka u istoriji srpske policije.

LIKVIDACIJA KOJA JE UZDRMALA PODZEMLJE I SRPSKU POLICIJU: Pre tačno 25. godine UBIJEN ČOVEK BEZ MRLJE: Pukovnika Vlahovića izrešetali posle fudbala - ZLOČIN I DALJE MISTERIJA! (VIDEO+FOTO)

Foto: youtube.com/RUDAR 7, Tanjug/ M. MILIVOJEVIC, Shutterstock

Danas se navršava 25 godina od tragičnog događaja koji je potresao javnost - ubistva pukovnika policije Milorada Vlahovića (44) ispred ulaza u Sportski centar "Košutnjak" u Beogradu. Iako je prošlo četvrt veka, počinioci i nalogodavci ovog zločina još uvek nisu otkriveni, a motiv ubistva i dalje ostaje misterija.

Neobjašnjivi zločin

Kobne večeri, Vlahović je, kao i obično, otišao na redovan termin za mali fudbal sa prijateljima. Međutim, napadači su ga sačekali ispred sportskog centra i izvršili napad. Prema rečima izvora iz istrage, pukovnik je bio meta dobro isplaniranog napada, što ukazuje na to da su napadači duže pratili njegove pokrete i ritam života pre nego što su izvršili zločin.

Tragični ishod

Vlahović je te večeri pogođen sa šest metaka, a i pored napora lekara da ga spasu, podlegao je povredama na putu ka Urgentnom centru. Prijatelji koji su bili u sportskom centru odmah su reagovali čim su čuli pucnjavu, ali nažalost, ništa nije moglo da spase Vlahovića od tragičnog ishoda.

Neispunjeni tragovi istrage

Iako je policija odmah reagovala i blokirala ceo kraj, počinioci i nalogodavci zločina su uspeli da izbegnu hapšenje. Tokom istrage, u medijima su se pojavile spekulacije o mogućem umešanju kriminalne grupe "Amerika", međutim, ovi navodi nikada nisu bili potvrđeni.

Navodni motiv ubistva


U septembru 2001. godine, svedok pod pseudonimom Srećko izneo je navodni motiv ubistva pukovnika Vlahovića, tvrdeći da je on ubijen kako bi kriminalna ekipa lakše smakla Bojana Petrovića, navodnog organizatora likvidacije Vojislava Raičevića, poznatijeg kao Voja Amerikanac. Ove tvrdnje nikada nisu bile potvrđene, ostavljajući motiv ubistva i dalje kao nerešenu misteriju.

Biografija i nasleđe

Milorad Vlahović, poznatiji kao Vlaja, bio je čovek bez mrlje u svojoj karijeri. Završio je defektološki fakultet pre nego što je započeo policijsku karijeru 1973. godine. Bio je reprezentativac Jugoslavije u džudou i višestruki državni prvak. Tokom svoje karijere, obavljao je različite funkcije unutar policije, a njegova tragična smrt ostala je kao bolna tačka u istoriji srpske policije.

Foto: youtube.com/RUDAR 7

 


Danas se sećamo pukovnika Milorada Vlahovića i nastavljamo da tragamo za istinom o njegovom tragičnom odlasku, nadajući se da će pravda jednog dana biti zadovoljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading