NAPOKON UTVRĐENO ŠTA JE SVE UKRADENO IZ DEPOA SUDA U PODGORICI: Ukradeno 19 pištolja i pušaka, telefoni, droga!

Autor:

Hronika

08.03.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilans stvari koje nedostaju, utvrdila je Komisija koja je šest meseci vršila popis na hiljade predmeta u podrumu, koji je kroz prokopani tunel obijen u septembru prošle godine.

NAPOKON UTVRĐENO ŠTA JE SVE UKRADENO IZ DEPOA SUDA U PODGORICI: Ukradeno 19 pištolja i pušaka, telefoni, droga!

Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

U depou Višeg suda u Podgorici, koji je obijen prošle godine, nedostaje ukupno 19 pištolja i pušaka, manja količina droge i desetak mobilnih telefona. Komisija je šest meseci vršila popis na hiljade predmeta u podrumu, koji je obijen kroz prokopani tunel u septembru prošle godine. Sa izveštajem o nestalim stvarima, tužilaštvo može da nastavi istragu.

Nestali predmeti i odsustvo osumnjičenih

Suđenje Marijanu Vuljaju i osumnjičenoj Katarini Baćović danas nije održano jer se ni oni nisu pojavili. Osnovni sud je izdao naredbu za prinudno dovođenje Vuljaja. Zanimljivo je da iz depoa nedostaje 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške, od kojih su neki iz pravosnažno okončanih predmeta. Takođe, nedostaje sedam mobilnih telefona, ključ od automobila, pasoš i neki dokumenti.

Detalji o nedostacima

Iz predmeta koji su u toku nedostaje sedam mobilnih telefona, ključ od automobila, pasoš i neki dokumenti, a iz pravosnažno okončanih tri mobilna telefona. Zanimljivo je da nedostaju dva pištolja iz predmeta protiv Janka Vukadinovića, koji se sudi za planiranje ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Odsustvo osumnjičenih na suđenju

Osim nedostajućih predmeta, danas se ni osumnjičeni nisu pojavili na suđenju, što ukazuje na potencijalne probleme u gonjenju osumnjičenih. Osnovni sud je izdao naredbu za prinudno dovođenje Vuljaja, dok se za ostalima traga.

Sumnje i optužbe

Osnovno tužilaštvo sumnjiči četvoricu državljana Srbije za kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda. Takođe, sumnjiče se za pomaganje osumnjičenoj Katarini Baćović u korišćenju opojne droge. Svi osumnjičeni se brane sa slobode. Nalogodavci i motiv provale u ovom slučaju i dalje su nepoznati.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading