KRIVIČNA PRIJAVA ZA ORGANIZATORA ŽURKE NA KOJOJ SE OTROVALO 33 DECE! Završili na VMA zbog trovanja alkoholom!

Autor: M.B.

Hronika

16.02.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijava protiv organizatora događaja zbog trovanja maloletnika alkoholom.

KRIVIČNA PRIJAVA ZA ORGANIZATORA ŽURKE NA KOJOJ SE OTROVALO 33 DECE! Završili na VMA zbog trovanja alkoholom!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/moj_beo_grad_/

klub "Siner"

Policijski službenici Policijske stanice Stari grad su u noći između srede i četvrtka podneli prekršajnu prijavu protiv organizatora događaja u noćnom klubu "Sinner" u Pariskoj ulici u Beogradu. Na Vojnomedicinsku akademiju primljeno je 33 osobe u alkoholisanom stanju, od kojih je 12 bilo teško alkoholisano, a među njima su bili i maloletnici, neki čak mlađi od 15 godina.

Reakcija policije i hitne pomoći

Policijski službenici su odmah reagovali na zatražene asistencije Službe hitne pomoći i omogućili hitnoj pomoći pratnju od kluba do VMA, gde su osobama ukazane medicinske usluge. Nakon ovog događaja, policija je podnela prekršajnu prijavu protiv organizatora događaja, a zajedno sa Višim javnim tužilaštvom preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti događaja.

Reakcija Višeg javnog tužilaštva

Više javno tužilaštvo je odmah formiralo predmet kako bi se identifikovali odgovorni i utvrdile okolnosti ovog slučaja. Glavni javni tužilac Nenad Stefanović naložio je da se istraže okolnosti događaja i da se donese odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranja učinilaca.

Reakcija kluba i saopštenje

Ugostiteljski objekat u kojem je došlo do trovanja dece izdao je saopštenje u kojem je naveo da prostor nije bio u njihovoj direktnoj nadležnosti, već je bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Neobične okolnosti slučaja

Ono što je posebno šokiralo lekare jeste činjenica da su mnoga deca imala manje od 15 godina, a pojedini su imali čak do 2,8 promila alkohola u krvi. Kasnije se saznalo da je ukupan broj dece koja su završila na toksikologiji čak 33, što dodatno naglašava ozbiljnost ovog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading