UHAPŠEN PINK PANTER U BEOGRADU: Šokantno hapšenje na PALILULI zbog razbojništva! (VIDEO)

Autor:

Hronika

13.02.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Pančevo i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, izvršili su spektakularno hapšenje Petrova Vladimira iz Pančeva (36), Vuksića Željka iz Pančeva (23) i Bojana Vučkovića iz Beograda (39) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

UHAPŠEN PINK PANTER U BEOGRADU: Šokantno hapšenje na PALILULI zbog razbojništva! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@MUPRepublikeSrbijeRS

Ovaj hapšeni trio ponovo je privukao pažnju javnosti, posebno zbog sumnje da je jedan od njih, Bojan Vučković (39), povezan sa poznatom međunarodnom kriminalnom grupom poznatom kao "Pink panter".

2010. godine Interpol je  obelodanio informacije o Vučkoviću, navodeći njegovo navodno učešće u pljačkama širom sveta, posebno u luksuznim prodavnicama nakita. Interpol je formirao specijalnu radnu grupu sa ciljem hvatanja članova ove organizacije, a hapšenje Vučkovića označio je tada veliki korak u njihovim naporima.

Bojan Vučković je tada uhapšen prilikom kontrole na srpsko-crnogorskoj granici, saopštio je Interpol, čije je sedište u Lionu.

Pomenuta kriminalna grupa, "Pink panter", postala je poznata po svojim smelim pljačkama nakita, često koristeći inovativne i neobične metode. Prema navodima Interpola, ova grupa je tokom godina ukrala nakit u vrednosti od preko 250 miliona evra širom sveta. Njihova smelost i inovativni pristup kriminalnim aktivnostima privukli su pažnju kako javnosti tako i svetskih policijskih agencija.

Važno je napomenuti da je hapšenje Vučkovića rezultat međunarodne saradnje, gde su policije Crne Gore, Srbije i Austrije zajedno radile na pronalaženju i hvatanju osumnjičenih. Ovo demonstrira značaj saradnje između policijskih agencija širom sveta u suzbijanju organizovanog kriminala.

Iako su pojedinci iz ove grupe već bili osuđeni u prethodnim slučajevima, hapšenje Vučkovića još jednom potvrđuje odlučnost vlasti u suzbijanju kriminala i sprovođenju pravde. Sudski proces koji će uslediti utvrdiće definitivnu odgovornost osumnjičenih i primeniti odgovarajuće kazne ukoliko se dokaže njihova krivica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading