NARUČENE SAČEKUŠE "DELIJA", KRVAVI RAZGOVORI I ZLO BELIVUKOVOG KLANA! Današnje suđenje ozloglašenoj kriminalnoj grupi čak i sudiju OSTAVILO BEZ TEKSTA! (FOTO)

Autor:

Hronika

12.02.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi je pred sudiju izašao Marko Budimir, koji je na sraman način pokušao da se odbrani od svega što mu se stavlja na teret.

NARUČENE SAČEKUŠE "DELIJA", KRVAVI RAZGOVORI I ZLO BELIVUKOVOG KLANA! Današnje suđenje ozloglašenoj kriminalnoj grupi čak i sudiju OSTAVILO BEZ TEKSTA! (FOTO)

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Specijalni sud u Beogradu danas nastavio sa suđenjem članovima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženih za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja. 

Prvi je pred sudiju izašao Marko Budimir, koji je na sraman način pokušao da se odbrani od svega što mu se stavlja na teret. 

- Veštak grafolog je poslat da od mene uzme potpis. Ja sam to odbio. Smatram da se vodi nezakonski postupak. Zašto ne sudite pošteno i nepristrasno. Utvrdićemo ko je falsifikovao moj potpis. Predlažem tužilaštvu da iznese imena i prezimena osoba koji su falsifikovali moj potpis. Potpisi su falsifikovani. Tražim da se izvuče novi listing iz Telenora. Izveštaj mupa je dopuna krivične prijave i ne može se koristiti pred sudom. Tražim da se ispitaju policajac Gašić i Krtolica. Tvrdim da od mene nije oduzet nikakav mobilni telefon. Od kako smo Veljko i ja uhapšeni dokazi se modifikuju. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

Specijani sud

Budimir se takođe osvrnuo na hapšenje na Rudniku

- Kad su nas strpali u maricu, razdvojili su nas. Veljka su odveli ko zna gde. Meni je policajac podrugljivo izvadio mobilni telefon. Jedini telefon koji mi je oduzet je gugl piksel 5. Na kom sam navodno kako istražitelji kažu koristio Skaj aplikaciju - navodi Budimir.

- Oni nisu uspeli da mi podvale telefon ali su uspeli sim karticu. Još jedna stvar, tiče se uviđaja sa lica mesta tačnije u Livadicama. Šef forenzike je navodno ušao u tajnu prostoriju. Po nalogu tužioca su svi onda ušli u tu istu tajnu prostoriju. Hoćemo snimak navedenog uviđaja. Da li je istina što advokat Lazarević tvrdi? Da utvrdimo ko je ušao u prostoriju. To su moje primedbe - rekao je on. 

Današnjim izvođenjem dokaza očekuje se prikaz dokumentacije prikupljene od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i sprovedena veštačenja.

Suđenje će se danas nastaviti svedočenjem veštaka.

Tokom suđenja u januaru odbrana je ponovo zatražila izuzeće tužilaca, tvrdeći da su u postupku koristili falsifikovane izveštaje o uviđaju iz kuće u Ritopeku, gde su pripadnici grupe ubijali žrtve.

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Veljko Belivuk pristupa ispred sudije

- Mi nismo imali predlog da se svedok sasluša. Jelena Stojić je detaljno opisala putanju kako je sa vama komunicirala. Advokatica se obraćala vama kao predsednici veća. Vi treba da budete nezavisni i nepristasni. Takođe, i nepotkupljivi.  Mi smo na prošla četiri ročišta sve osporavali. Mi smo čekali da izdate nalog tužilaštvu da nešto urade. Ja znam da vi nas ne volite. Ja dajem predlog da izdate nalog za svoje tužioce. Ako uopšte naredite. Sve snimke audio i vizuelne sa detaljnim opisom lica sa snimaka, šta oni tu rade. Ko je visoki čovek koji je bio u civilu. To da nam se dostavi dal su optužbe ili ne. Da nam dostave celokupnu dokumentaciju. Pošto tužioci izvrću naše reču, prevešću vam na srpski. Koji idiot... - Belivuk želi da nastavi ali ga sudija zaustavlja.

Sudija upada u reč Veljku Belivuku i govori mu da se zaustavi. 

Gospodine Belivuk neću više da vas opominjem. Imate pravo na svoje mišljenje ali nemate prava nikoga da nazivate pogrdnim imenima - rečeno je.

Belivuk:Vi niste reagovali kad me Srđan Lalić vređao. Eto vidite kako imate duple aršine. Ali, ja Vas ipak poštujem.

Sudija: Vi izvrćete istinu. Ne možemo ovako da funkcionišemo. 

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, Shutterstock

Veljko Belivuk

Marko Miljković izlazi pred sudiju

- Slažem se sa Budimirom i Belivukom. U Ritopeku se nalazi 14 nepoznatih DNK. Šta je to jel su kontiminirani dokazi ili mrtvi ljudi ja ne znam šta. Zamislite vama neko tako upadne i uzima dokaze kad im se prohte. Tako na pet dana ulaze policajci. Mi moramo da ispitamo sve policajce i forenzičare ko je njma dao naloge da mogu da uđu. Dolazili su kamionima uzimali zemlju, pločice... bukvalno šta im je palo na pamet. 

Advokat Lazarević se oglašava. 

- Vi niste radili objektivno radili ste direktno za tužilaštvo. Radite sa dokazima koji su falsifikovani. Prisustvovao sam uviđaju i rekao sam kako se desilo. Ušao je čovek visok u civilu kao neki šef se bahatio. Ko je on? Čovek se meni obratio ko si ti, šta ti hoćeš ja sam ovde šef forenzike. Ta rasprava je trajala pet minuta, a pretres čitavu večnost. Zahtevamo snimak da vidimo da li je Dejan Lazarević lažov ili... Da ste objektivni vi biste doneli izuzeće - navodi advokat.

Odbacuje se zahtev za izuteće predsednika veća. Nastavlja se sa vršenje uvida. 

Foto: printscreen

Marko Miljković

Preslušavanje audio zapisa i uvid u transkripte 

Prvi predstavljeni transkript je bio vezan za razgovor Marka Andrića, Dušana Mančića Cvikija i trećeg NN lica.

Na putu za Beograd Andrić se obratio NN licu poslavši glasovnu poruku da stiže u Beograd i da treba da se sastane sa NN osobom pod nadimkom "Deda" .

Mančić: Što mu ne pustiš glasovnu?!

Andrić. Hoću brate moj dobro i hvala ti veliko još jednom, evo ja stižem u Beograd, odloženo je za sutra.

NN lice: Nema ljubavi bez gneva. Sad između tebe i mene on nešto petlja. 

Andrić: Ako je skup sutra, ja ću tebi pare dati večeras!

Ovo su delovi razgovora koji su prikazani u transkriptu.

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Preslušane poruke koje je Andrić slao Belivuku

Sud je pustio audio snimak kao i transkript kao dokazni materijal protiv optuženih. 
Putovanje osumnjičenih kreće iz Niša za Beograd. Oni se uputili na skup navijača kako bi odali počast patrijarhu Porfiriju. 

Marko Andrić je osumnjičen, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio i pripremao izvršenje krivičnog dela iskazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Drugi audio sadržaj se pušta pred sudom

Marko Andrić se u društvu Dušana Mančića "Cvikija" obratio Veljku Belivuku glasovnom porukom sledećeg sadržaja:

Marko Andrić: Ček sad ću samo da se skoncentrišem..

Mančić: Obrisao si.

Marko Andrić: Nisam obrisao nisam, nego nisam poslao. Brate ima li išta gore nego kad se otkuca ona velika poruka. Izvini brate što te kontaktiram u trenutku kad ne treba. Sve su pare stajale kod njega, spisak kod njega sve. Dao sam 200 evra "Struji"

Uglavnom on Belivuku šalje glasovnu u vezi novca i nudi mu da "digne novu turu pa da mu vrati pare". 

Jednom mu je sastavljao glasovnu poruku preko koje se pere zbog duga pa je izbrisao glasovnu poruku. Drugu poruku je zajedno sa "Cvikijem" smislio. 

Dušan Mančić: Kaži tu je brat Cviki koji će da me pomogne za sve na dalje. 

Marko Andrić: Sad ću da mu pošaljem.

Molili su Belivuka za odlaganje duga. 

Nastavak audio zapisa jeste prepiska Andrića i njegove emotivne partnerke Marije Stojiljković.

Andrić je dao predlog da se dva audio zapisa ne koriste pred sudom. 

Marko Andrić izlazi pred sudiju. 

- Nikako ne može da se utvrdi da je ovo moj glas. Ko može da tvdi da je to moj glas?! Hvala najlepše to je to - drčno odgovara Andrić.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Specijalni sud

Poslednji audio zapis

Optužnica se lista u njoj se napominje i Zvicer ali ne može se sve pročitati.Sledi niz fotografija.

Na prvoj fotografiji u ugostiteljskom objektu vide se da zajedno sede Slađana Sekulić, Veljko Belivuk i Bojana Belivuk.

- Na fotografijama ne vidimo nikakve kriminalne radnje. Ovo je dokaz kako tužilaštvo manipuliše dokazima. Pokazuju nam nešto sa flomasterima i strelicama - navodi advokat optuženih. 

Dalje ide niz slika uslikanih u Tršiću.

- Do kraja ću tvrditi da su ovi dokazi nezakoniti - oglašava se advokatica optuženog. 

- Sve nadzorne snimke koje imate tajno su dostavljeni i smatram da nisu validni. Ovo je tajni nadzor u komunikaciji preko telefona. To je presretnuta komunikacija. Tražimo da se dokazi odbace. Ovi audio snimci dobijeni su tajno. Stan u kojem je Andrić bio je iznajmljen. Tako da verodostojnost nije dokazana - rekao je Andrićev advokat. 

- On je u tom stanu živeo, jeo, kupao se tako da ne možete da kažete da mu to nije bila baza - navode iz tužilaštva

Marko Andrić izlazi pred sudiju

- Ovde se ne radi da sam ja komunicirao sa nekim već što su me neosnovano prisluškivali. Ja sam u to vreme živeo u tom stanu sa verenicom. Njen je bio stan na njeno ime. To je bio centar naših života. Planirao sam da kupim i stan pored.  Za svaki audio snimak mogu da dokažem da su me neosnovano prisluškivali. Sve je to urađeno po naredbi BIE. Ja ću se boriti za svoja prava. Hvala najlepše -  rekao je Andrić.

Sud pušta audio snimak razgovora Marka Andrića i Marije Stojiljković.

Marko Andrić je krenuo ka Nišu kada je pozvao Mariju Stojiljković zvanu Maki. 

U transkriptu se pominje novac koji su dobili, kao i da Andrić mora da uzme pištolj. Navodi i pretnje koje je dobio od izvesnog "Sikija".

U razgovoru sa Marijom pominje i da je bio na ručku sa Veljkom Belivukom i šta su tamo razgovarali. Marko Andrić je Mariji ispričao i za dogovor koji je pao u Beogradu između njega i Belivuka koji se tiču organizovanog napada na navijače Crvene Zvezde. 

Napad je ogranizovan zbog navijača Crvene Zvezde iz Niša. Navodi da se sva komunikacija odvijala preko aplikacije "Skaj". Detaljno objašnjava isplaniranu sačekušu namenjenu navijačima Crvene Zvezde nazivajući ih "Ciganima". 

- Cela Srbija će da bije Nišlije - navodi on. 

Advokat Dejan Lazarević demantuje ceo audio. Tvrdi da to može da bude bilo ko preko telefona. Kaže da je cilj policije da prilepi neki izmišljeni zločin Andriću. 

U nastavku suđenja pušten je još jedan transkript audio zapisa. Poslednji audio zapis se pušta. 

Sudija pita Andrića da li je to njegov glas na audio snimku. 

- Pa meni nije poznato da je moj glas, a ni glas moje bivše verenice. Ja sam jedan dan sniman tri sata, pa četiri sata, smatram da to ne može da bude relavantno. Meni se čini da to nije moj glas, pa ni glas moje bivše verenice - navodi Andrić.

Sledi forenzički dokaz iz kuće u Ritopeku na adresi Livadice broj 3 i dokazi iz Humske. 
 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading