BELIVUK I MILJKOVIĆ USKORO SA ŽENAMA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI! Potvrđena još jedna optužnica protiv klana!

Autor:

Hronika

17.01.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud je odbio žalbe na odluku o potvrđivanju optužnice, a koju su podneli branioci svih optuženih.

BELIVUK I MILJKOVIĆ USKORO SA ŽENAMA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI! Potvrđena još jedna optužnica protiv klana!

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Javnog tužioca za organizovani kriminal kojom se Veljku Belivuku, njegovoj supruzi Bojani, tašti Snežani Đorđević, kao i Marku Miljkoviću, njegovoj ženi Tanji, optuženom pripadniku njihove kriminalne grupe Filipu Ivanovskom i njegovoj nevenčanoj supruzi Mariji Milutinov na teret stavlja pranje para.

- Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno postupio kada je potvrdio optužnicu Javnog tužioca za organizovani kriminal od 25. septembra 2023. godine - saopšteno je iz Apelacionog suda u Beogradu.

Kako ocenjuje Apelacioni sud, prvostepeni sud je u svom obrayloenju odluke dao dovoljno jasne i argumentovane razloge o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze na osnovu kojih je prvostepeni sud izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni izvršili krivična dela koja su im stavljena na teret u ovom krivičnom postupku, ne utičući time unapred na rešenje onih pitanja koja će biti predmet raspravljanja na glavnom pretresu.

Takođe, Apelacioni sud je odbio žalbe na odluku o potvrđivanju optužnice, a koju su podneli branioci svih optuženih.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo je 1. septembra 2021. pokrenulo istragu protiv osumnjičenih zbog sumnje da su prljavim novcem kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu, najčešće na ime trećih lica. Istragom iz decembra meseca iste godine, obuhvaćeni su i Snežana Đorđević, tašta Veljka Belivuka, optuženi pripadnik grupe Filip Ivanovski, kao i njegova nevenčana supruga Marija Milutinov.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela u periodu od 2015. do 2020. godine.

- U optužnici je predloženo trajno oduzimanje imovine – više nepokretnosti na teritoriji Beograda i Pančeva, veći broj skupocenih vozila i satova kao i gotovog novca koji su pronađeni i oduzeti od okrivljenih, a za koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da su predmet pranja novca. Takođe, u optužnici je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo produženje mere zabrane napuštanja boravišta za okrivljene Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Mariju Milutinov i Snežanu Đorđević - saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading