PREMIJER ŠPANIJE PREKINUO GOVOR KADA JE VIDEO VUČIĆA! Velika čast za našeg predsednika u Davosu: "Ovo je moj prijatelj Aleksandar..." (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.01.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedro Sančez prekinuo je svoj govor u Davosu kada je ugledao Aleksandra Vučića u publici.

PREMIJER ŠPANIJE PREKINUO GOVOR KADA JE VIDEO VUČIĆA! Velika čast za našeg predsednika u Davosu: "Ovo je moj prijatelj Aleksandar..." (VIDEO)

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svrstan je među 30 glavnih političkih zvezda samita Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, a zašto je tako, između ostalih je potvrdio španski premijer Pedro Sančez, koji mu se, tokom svog govora obratio sa bine. Videvši Vučića u publici, Španac je rekao:

- Raduje me što se EU otvara ka zapadnom Balkanu. To je region kome smo vrlo posvećeni. Gledate u predsednika Vučića. Da, on je dobar prijatelj Španije i moj lično. Izuzetno mi je drago da ga opet ovde vidim.Mi smo vrlo posvećeni, Aleksandar zna, pristupanju zapadnog Balkana EU. To će nam doneti dosta snage, kao i stabilnost tom delu Evrope.

Podsetimo, Vučić trenutno boravi u Davosu gde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu.

Tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je “Ponovna izgradnja poverenja” . Ovaj skup okuplja svetske političke i poslovne lidere, slavne ličnosti i istaknute društvene aktiviste. Među ključnim temama ovogodišnjeg skupa su postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu, stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru, veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo, dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju.

Na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, očekuje se prisustvo mnogih svetskih lidera, poslovnih ljudi i društvenih aktivista. Pored Vučića, među njima su predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, nemački kancelar Olaf Scholz, generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva, predsednik Švajcarske Ignjacio Kasis, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Španije Pedro Sančez, premijer Luksemburga Gzavije Betel, premijer Slovačke Eduard Heger, predsednik Ruande Pol Kagame, potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (24)

Loading
@anapavlovic81

17.01.2024 17:58

Srbija i Španija prijatelji. Hvala na podršci

Nikolina

17.01.2024 18:02

To pokazuje koliko poštovanje Vučić ima u svetu.

Branka

17.01.2024 18:02

Bas mi je drago i ponosna sam jer je uvazen predsednik moje zemlje.Svakako,on je zasluzio takvu cast koja mu je ukazana.

Ivana

17.01.2024 18:02

Velika cast za nasu Srbiju