NEVOLJINA KRVOLOČNA GRUPA ILI U ZATVOR ILI POD ZEMLJU! Policija sarađivala sa Kavčanima, nudili na tacni glave Belivuka i Mesara - hteli da se reše škaljaraca po svaku cenu!

Autor: T.V.

Hronika

24.12.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su u škaljarskom klanu zagrizli mamac i organizovali ekipu za likvidacije, policajci i kavčani zadužuju krticu u njihovim redovima da ih izveštava o planovima.

NEVOLJINA KRVOLOČNA GRUPA ILI U ZATVOR ILI POD ZEMLJU! Policija sarađivala sa Kavčanima, nudili na tacni glave Belivuka i Mesara - hteli da se reše škaljaraca po svaku cenu!

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Pripadnici policije i kavačkog klana praktično su napisali optužnicu protiv dela škaljarskog klana, lažno nudeći škaljarcima glave Veljka Belivuka i Marka Miljkovića preko njihovih saradnika u Upravi policije.

 

Glavna meta njihovog opasnog plana bila je apsolutni vođa škaljarskog klana, Jovan Vukotić, saznaje se iz komunikacije sa Skaj aplikacije.

 

Iz Skaj aplikacije proizilazi da su vođe kavačkog klana, zajedno sa srpskim kriminalcima, intenzivno planirali kako da privuku pažnju suparničke ekipe i izazovu oružani sukob.

Komunikacija otkriva da su pokušali namamiti škaljarce koristeći informacije o kretanju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje su lažno nudili preko saradnika u Upravi policije.

- Sve ovo radimo da Klempu (Vukotiću) kucamo na kapiju. Kunem ti se u oba Z da sam mu namirisao dve sudbine - jedna tvorza, druga zbogom Bosna - piše Petar Lazović u grupi sa Beograđanima, Radojem Zvicerom i Ljubom Milovićem, prenose Vijesti.

Nakon što su u škaljarskom klanu zagrizli mamac i organizovali ekipu za likvidacije, policajci i kavčani zadužuju krticu u njihovim redovima da ih izveštava o planovima, ali i da drže tenziju i ne dozvoli da se predomisle u vezi sa napadom..

Iste noći u grupnom četu dogovaraju se o tome da Belivuk i Miljković kupe avionske karte i da to učine putem interneta, piše Blic.

- Brate reci mi ovo. Je l karte preko interneta da kupimo ili da odemo lično sutra negde. Da ovi budu sigurni da idemo - pita Belivuk te noći.Milović mu odgovara da misli da će suparnici saznati za sve ako to učine online, a potom pominju i policajca koji će, tvrde, nesvesno odigrati za njih.

- Treba i Radonji naivno javiti da smo kupili karte.. Sutra bolje kad karte uzmemo - piše Miljković. Belivuk poručuje da mu ne govore pre nego što kupe karte..

Taj zadatak pada na Lazovića, kojem objašnjavaju i kako da to izvede - Milović predlaže da policajac kaže da ima informaciju da Belivuk i Miljković idu na aerodrom.

- ... Jer svakako zna smrad za odnos Juniorov sa vama, pa neka prenese -  piše on.

"Povucite policiju"

Milović tada upozorava Lazovića da su poslali previše policije u Tivat, jer se plaši da škaljarci ne prekinu akiciju, pa će im propasti hapšenje.

- Provaliće toliku miliciju. Nema potrebe za tolikom policijom, izjaloviće akciju - piše on.

Potom traži od kolege Lazovića da tadašnji šef Odseka za suzbijanje teških krivičnih dela Milorad Žižić - povuče policiju.

- Reci Žižiću da miče miliciju. To mesto je jedna ulica, ćuka nema. Kad se pojavi auto - alarm -  piše mu on.

Miljković dodaje da im ne treba niko ispred štek kuće, kad imaju čoveka unutra.

Šef kavčana poručuje da je najvažnije da sve javlja njihova krtica, koja je sa škaljarcima u štek kući na Kalardovu.

Tokom organizacije policijskih aktivnosti Belivuk podseća da ekipi koja treba da ga ubije mora stići oružje:

- Bravo. Neka se miču pa ćemo lagano sutra da vidimo kako se odvija. Mora oružje stići u stan, moramo sve pod konac što se kaže...

Kavčani i njihovi saradnici iz policije i prestonice Srbije dogovaraju se i kako da pokušaj ubistva izgleda verodostojno, pa u tom kontekstu Miljković predlaže da plaćenike škaljaraca “puste da uđu do pola aerodroma”, odnosno da puste samo Kamikazu, ali Zvicer to ne odobrava.

 - Ne kakvi, sve, taj treba da javlja - šalje on.

Što čini Tuzo...

Nakon stotina razmenjenih poruka, prepisku nastavljaju sutradan, kada im Zvicer piše da suparnički tabor od zore ne miruje o čemu ga obaveštava njegova krtica: “E što čini Tuzo sve mu je*em. Čim ustanem 20 njegovih poruka”.

Milović objašnjava da “Tuzo stiska da napadnu na aerodrom”...

Lazović tada ekipu obaveštava da će policija da “obraduje” škaljarce, a od Belivuka i Miljkovića traži da kupe avionske karte i da “puste buvu” da sutra ujutru lete iz Tivta.

- Dobro bi bilo da pošalješ nekoga od tvojih da kupe kartu da odu tamo sa blindom, uđu, kupe vrate se... Ili još bolje provoza se neko od momaka posle kupovine sa blindom do tamo, ali niko od vas - uči ih on.

Istovremeno, obaveštava ih da je suprotni tabor “saznao” da Zvicerovi gosti putuju sutradan, a šef kavčana traži objašnjenje da li su informacije dobili od policajca Radonje..

- Javio Junior juče onom smradu, ali da ne prenese nikome, a on sva sreća prenio - pojašnjava mu Belivuk.

Nadovezuje se Miljković: “On je folirant, a je***emo mu majku špijunsku i da mu kažemo posle - znamo da si prenio majmune, zato smo ti i slali”. I Zvicer se potom uključuje: “Zaklao bih ga kao zeca”...

Te noći policajac upozorava Zvicera, Milovića i njegove goste da ni slučajno ne mrdaju iz kuće, jer su “specijalci u Kotoru” i poručuje im da akcija ide po planu.

Hapšenja

Noć uoči hapšenja, Lazović raportira Zviceru da će policijska akcija početi u 6.15 sati, što se i dogodilo 22. januara 2021.

Tada je uhapšena grupa škaljaraca, pod optužbom da su pripremali likvidaciju Belivuka i Miljkovića. Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštavaju da ti srpski državljani je trebalo da budu ubijeni na tivatskom aerodromu, prilikom njihovog odlaska na let za Beograd.

SDT na čelu sa Milivojem Katnićem, tada javnosti saopštava da je tom grupom iz pritvora rukovodio Janko Vukadinović. Vukotića, međutim nema među osumnjičenima.

Dok traje akcija, Lazović preko zaštićene aplikacije kavčanima detaljno obrazlaže ko je lišen slobode, koliko je oduzetog oružja, kriptovanih telefona..

Aludirajući na batine, pojašnjava im da uhapšene “obrađuju na njegov način”...

Zvicer pita mogu li uhapšeni da “uvale Janka i Tuza iza žice”.

- Treba da tovari šklepma (Vukotića), daću mu koliko kaže - poručuje Zvicer, tražeći da jedan od uhapšenih sve svali na Jovana Vukotića.

Šest dana nakon hapšenja u Tivtu, Specijalno državno tužilaštvo i Uprava policije organizovali su konferenciju za medije sa koje su poručili da je sprečeno više likvidacija.

Tada je objašnjeno i da su uhapšeni Radovan Stanišić, Mile Jovanović, a da je saslušan i G. M. koji je kasnije postao saradnik tužilaštva.

22. januara policija je u Tivtu, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapsila grupu škaljaraca, koji su, kako su tada tvrdili istražitelji, planirali ubistvo Belivuka i Miljkovića. O njihovom kretanju, međutim, Lazović je ranije obavestio kolegu policajca koji je “radio za škaljarce”.

Što se plašite Belivuka i Miljkovića?

Tadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, novinarima je 28. januara 2021. godine ispričao da je plan kriminalaca iz Srbije bio da pošalju Veljka Belivuka u Crnu Goru kako bi bio ubijen.

- Da kažu kako smo mi nesposobni.

Odbacio je optužbe da je tadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović zapravo šef Veljka Belivuka.

Taj policajac sa iste konferencije za medije poručio je da nema potrebe da se strahuje od prisustva Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori jer ih inspektori njegovog sektora “drže na oku” 24 sata..

- Crnu Goru niko neće zastrašiti, to vam odgovorno tvrdim - poručio je Lazović.

U tom periodu Beograđani su, kako tvrde iz SDT-a, direktno učestvovali u ubistvu najmanje dve osobe u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading