NIŠLIJA IZBODEN U CENTRU GRADA! Mladića ranili tokom zverske tuče - pravo u GRUDNI KOŠ!

Autor:

Hronika

10.02.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je uboden nožem ili nekim sličnim sečivom između pola deset i deset časova.

NIŠLIJA IZBODEN U CENTRU GRADA! Mladića ranili tokom zverske tuče - pravo u GRUDNI KOŠ!

Foto: shutterstock

Nož

Nišlija (49) povređen je sinoć u tuči koja se dogodila u centru Niša.

Kako nezvanično saznaje Kurir, on je uboden nožem ili nekim sličnim sečivom između pola deset i deset časova.

- Muškarac ima povredu grudnog koša. Naša ekipa je intervenisala i prevezen je na reanimaciju, potvrđeno nam je u Hitnoj medicinskoj pomoći - kažu.

Ovaj incident se dogodio u blizini ulice Milorada Veljkovića Špaje u centru Niša. Za sada nisu poznate okolnosti pod kojima se dogodio sukob, a policija je izašla po pozivu i očekuje se da se oglase ovim povodom.

Šta raditi ukoliko zadobijete povrede od noža?

Ukoliko vas ubodu nožem, trebalo bi odmah potražiti medicinsku pomoć. Evo nekih koraka koje možete preduzeti dok čekate hitnu službu:


Zaustavite krvarenje pritiskanjem čiste krpe ili gaze na ranu. Ako je moguće, podignite povređeni deo tela iznad nivoa srca da smanjite gubitak krvi. Ne pokušavajte da izvadite nož iz rane, jer to može izazvati više štete i krvarenja. Ako je nož jako zaboden, možete ga stabilizovati zavojem ili lepljivom trakom.

Pokrijte ranu sterilnim zavojem ili čistom krpom da sprečite infekciju. Promenite zavoj ako se natopi krvlju.Ako osetite vrtoglavicu, slabost, mučninu, bledilo ili otežano disanje, lezite i podignite noge da poboljšate cirkulaciju. Ako imate alergiju na tetanus, obavestite lekare o tome. Možda ćete morati da primite injekciju protiv tetanusa da biste sprečili ozbiljnu infekciju.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading