"MOJA MAJKA JU JE VUKLA, A ONA JE CELA GORELA": Svedok otkrio detalje požara u kojem je starica Gordana (80) umalo izgubila život u vatrenoj stihiji

Autor:

Hronika

08.02.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin njene snahe, očevidac požara, opisao je dramatične trenutke kada je shvatio šta se događa u kući njegove majke.

"MOJA MAJKA JU JE VUKLA, A ONA JE CELA GORELA": Svedok otkrio detalje požara u kojem je starica Gordana (80) umalo izgubila život u vatrenoj stihiji

Foto: SLAVICA DJORDJEVIC / FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE

U selu Čagrovac, nedaleko od Niša, jutro je obeležio požar koji je zahvatio kuću 80-godišnje Gordane Živković. Nesrećna žena je teško povređena, sa opekotinama na 80% tela. Njena snaha je hrabro reagovala i izvukla je iz zapaljene kuće, ali i sama je zadobila lakše povrede.

Sin Gordanine snahe, očevidac požara, opisao je dramatične trenutke kada je shvatio šta se događa u kući njegove majke.

- Plačući je ponavljala: "Gori kuća, gori kuća!" - rekao je on i dodao:

- Bio sam svedok strašne slike, moja majka je vukla Gordanu i plakala na sav glas, a ona je cela gorela.

Srećom, brzom reakcijom i hrabrošću uspeo je da izvuče svoju majku iz vatrene stihije.

Gordanin brat, Velizor Živković, izrazio je sumnju da je požar izazvao "smederevac", ističući da nije bilo drugog izvora koji bi mogao dovesti do takve tragedije.

- Da je vatru izazvala instalacija, videlo bi se na zidovima. Ovde je jasno da je krenula od šporeta i širila se dalje - rekao je Živković, prenosi Telegraf.rs.

Lekari niškog Univerzitetskog kliničkog centra bore se za Gordanin život, koja je prevezena sa opekotinama na 80% tela. Prema saopštenju iz niške bolnice, opekotine su drugog i trećeg stepena i prostiru se po celom telu, osim na potkolenicama i stopalima. Hitna medicinska pomoć je odvela nesrećnu ženu u bolnicu, gde je primljena zbog hirurškog zbrinjavanja opekotina.

Policija je potvrdila da je došlo do požara i da su vatrogasci intervenisali, a jedna povređena žena je zbrinuta u UKC Niš. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je obavešteno o ovom slučaju.

Sve u svemu, ovo je još jedan tragičan incident koji nas podseća na važnost preventivnih mera i opreza u domaćinstvu, posebno kada je reč o korišćenju šporeta na čvrsto gorivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading