POLICIJA UHAPSILA VOZAČA(20) ZBOG DROGE - Naleteo na rutinsku kontrolu, pa mu KANABIS "došao glave"

Autor: M.B.

Hronika

09.02.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač pod dejstvom kanabisa priveden u Subotici.

POLICIJA UHAPSILA VOZAČA(20) ZBOG DROGE - Naleteo na rutinsku kontrolu, pa mu KANABIS "došao glave"

Foto: ST/N. MANDIĆ

Subotička policija je preduzela akciju protiv vozača (20) koji je upravljao svojim BMW-om pod dejstvom kanabisa. Incident se dogodio tokom rutinske kontrole saobraćaja, kada su policajci primetili čudno ponašanje mladog vozača. Nakon što je alkotest pokazao da nije konzumirao alkohol, narko test je otkrio prisustvo marihuane u njegovom organizmu.

Vozač je odmah priveden i zadržan u službenim prostorijama policije, a protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava, kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave u Subotici.


Probna vozačka dozvola u rukama vozača pod dejstvom droge

Mladi vozač koji je priveden zbog vožnje pod dejstvom kanabisa posedovao je probnu vozačku dozvolu, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije. Ovaj slučaj ukazuje na potrebu za strožom kontrolom mladih vozača koji su u fazi sticanja iskustva u saobraćaju. Uz to, upravljanje vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci može ozbiljno ugroziti ne samo vozača, već i druge učesnike u saobraćaju.

Ovaj slučaj naglašava ozbiljnost problema vožnje pod uticajem droga. U Srbiji, kao i u većini zemalja, vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci je strogo zabranjena i kažnjiva zakonom. Ovakvi incidenti podsećaju javnost na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju i poštovanje propisa radi očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.


Zabrana vožnje pod uticajem droga

Navedeni slučaj vozača koji je priveden zbog vožnje pod dejstvom kanabisa jasno ukazuje na ozbiljnost problema upravljanja vozilom pod uticajem droga. Policija u Subotici preduzima konkretne mere kako bi se suzbilo ovakvo ponašanje i zaštitila bezbednost u saobraćaju. Važno je da vozači budu svesni posledica vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci i preuzmu odgovornost za svoje postupke na putu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading