TUGA! Iznenada preminuo cenjeni umetnik!

Autor:

Zabava

26.01.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Subotički umetnik Damir Pavić - Septic preminuo je iznenada u Subotici u 54. godini.

TUGA! Iznenada preminuo cenjeni umetnik!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Vest o smrti cenjenog umetnika Damira Pavića - Septića podelili su njegovi prijatelji na društvenim mrežama.

Damir Pavić je posvetio život grafici i ilustraciji. Bio je umetnik koji ne priznaje kompromise, prenosi „Magločistač“. Ilustracije počinje da objavljuje 1985. u subotičkom fanzinskom prvencu punk & hardcore orijentacije „Zašto baš mi?“, a nakon toga su usledila i prva izlaganja.

Jedan je od osnivača „Slam“ kluba (1988-1989), koji predstavlja prvi i jedini subotički art klub sa ideološkom podlogom. Stripovsku delatnost nastavlja u okviru subotičke škole stripa (1994) i predstavlja se kroz manifestaciju izložbe zbirke „60 godina stripa u Srbiji“ (1996).

Do 2006. povremeno sarađujući sa autorima koji su svojevremeno sačinjavali projekat Entropija izlaže na više kolektivnih izložbi i grafičkih radionica na području Subotice.

Tokom boravka u Pančevu (2006-2008) formira inicijativu Insomnia, forsirajući kombinaciju grupnih izložbi, crtačkih radionica i filmskih projekcija sa koncertima uz više nezavisnih autorki i autora iz Pančeva i Beograda.

Njegovi radovi su okarakterisani kao „sekvence estetskog horora“, ali i kao „fraktalno ludilo u permanentnom nastajanju“.

Damir Pavić - Septić je iznenada preminuo juče u 54. godini, a njegovi prijatelji opraštaju se od cenjenog umetnika potresnim porukama na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading