Podgorički teatar se OPRAŠTA od preminule glumice: "Ivana će bdeti nad našim premijerama iz VEČNOG POZORIŠTA"

Autor:

Zabava

25.01.2024

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prerana smrt prekinula je njene započete probe u predstavi “Nadpop Kojović”, u režiji Vide Ognjenović, koja je trebalo da bude njena sledeća premijera u Gradskom pozorištu.

Podgorički teatar se OPRAŠTA od preminule glumice: "Ivana će bdeti nad našim premijerama iz VEČNOG POZORIŠTA"

Foto: YOUTUBE/TELEVIZIJA E/ PRINTCSREEN

Glumica i producentkinja Ivana Mrvaljević preminula je u 47. godini, a Gradsko pozorište Podgorica, na čijoj je sceni Ivana odigrala mnogobrojne uloge, oprostilo se od drage koleginice potresnim saopštenjem:

Ako natprirodno postoji, osećamo da će Ivana bdeti nad našim premijerama i predstavama iz večnog pozorišta. Naše misli i molitve su uz njenu šestogodišnju Idu i porodicu, kako bi pronašli snagu i utehu u ovim teškim vremenima. Ivana će zauvek ostati u našim sećanjima kao velika umjetnica i dragocena osoba koja je obogatila našu scenu. Neka Ivana Mrvaljević počiva u miru - piše, između ostalog, u saopštenju.

Republika

Foto: Printscreen/ YouTube - VisionTeam d.o.o.

Ivana Mrvaljević

Ivana Mrvaljević je bila članica Gradskog pozorišta od 1999. godine, prolazeći sve turbulentne faze razvoja ove kuće. Bila je i direktorka Gradskog pozorišta u periodu od 2012. do 2018. godine.

Neke od najznačajnijih njenih produkcija su "Čuvari tvog poštenja" u režiji Borisa Liješevića, "Filomena Marturano" Jagoša Markovića, "Pogled s mosta" Milana Karadžića, "Slasti slave" Stefana Sablića, "Pepeljugino maslo" Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović i druge.

Prerana smrt prekinula je njene započete probe u predstavi “Nadpop Kojović” u režiji Vide Ognjenović, koja je trebalo da bude njena sledeća premijera u ovom teatru.

Ivana Mrvaljević je rođena 26. septembra 1976. godine na Cetinju. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, odsek-gluma, u klasi profesora Bora Stjepanovića. Magistrirala je na univerzitetu u Torinu kinematografsku i TV produkciju i cross medijalne komunikacije na temu: Projekat Montenegro Film Comission.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading