UMRLA IVANA MRVALJEVIĆ: Bila je najpoznatija crnogorska glumica svih vremena! (FOTO)

Autor:

Zabava

25.01.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragične vesti potresle ceo region!

UMRLA IVANA MRVALJEVIĆ: Bila je najpoznatija crnogorska glumica svih vremena! (FOTO)

Foto: Printscreen/ YouTube - Televizija E

Glumica, producentkinja i istaknuta umetnica iz Crne Gore Ivana Mrvaljević preminula je danas, u 47. godini, prenosi Portal Analitika. Tragična vest o njenoj smrti potresla je javnost i ostavila veliku prazninu u crnogorskoj kulturnoj sceni. Rođena 1976. godine na Cetinju, Ivana je svojim talentom i predanošću obeležila crnogorsko pozorište i ostavila neizbrisiv trag u umetnosti.

Ivana je svoju ljubav prema glumi otkrila još tokom studija na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, gde je 1999. godine uspešno završila svoje obrazovanje u klasi istaknutog profesora Bora Stjepanovića. Već tada bilo je jasno da je reč o izuzetnom talentu koji će obeležiti crnogorsku umetničku scenu.

Republika

Foto: Printscreen/ YouTube - VisionTeam d.o.o.

Ivana Mrvaljević umrla

Nakon impresivne glumačke karijere, Ivana se istakla i u ulozi direktorke Gradskog pozorišta u Podgorici, gde je svojim vizionarskim pristupom i energijom doprinela razvoju pozorišne scene u Crnoj Gori. Njen rad na ovoj poziciji od 2012. do 2016. godine ostavio je dubok pečat i postavio visoke standarde u vođenju kulturnih institucija.

Ivana Mrvaljević će zauvek ostati upamćena kao jedna od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena, čiji je doprinos umetnosti bio nemerljiv. Njeni prijatelji, kolege i poklonici umetnosti pamtiće je po izvanrednim glumačkim ostvarenjima, ali i po velikom doprinosu razvoju crnogorskog pozorišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading