SRPSKI GLUMAC UMRO NA PUTU DO BOLNICE: Krv mu se IZLILA u mozak! Tada mu nije bilo spasa (FOTO)

Autor:

Zabava

21.01.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onesvestio se tokom predstave, hitno prebačen u bolnicu gde je preminuo!

SRPSKI GLUMAC UMRO NA PUTU DO BOLNICE: Krv mu se IZLILA u mozak! Tada mu nije bilo spasa (FOTO)

Foto: shutterstock

Ljuba Moljac, rođen kao Miodrag Andrić, bio je jedan od najistaknutijih komičara domaće filmske industrije. Njegov neizbrisivi trag ostaje i danas, decenijama nakon njegove prerane smrti 1989. godine.

Tragičan kraj života ovog velikog komičara dogodio se tokom izvođenja predstave "Tri nosketara" u Glini. Na samom vrhuncu svoje popularnosti, Ljuba Moljac je pretrpeo obilan izliv krvi u mozak i uprkos hitnom prevozu u zagrebački klinički centar, nije mu bilo spasa.

Na poslednju turneju se uputio sa još dva slavna glumca tog vremena, Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem. Na dan kada će umreti, Ljuba se požalio na snažnu glavobolju, ali je, nažalost, pretpostavio da su bolovi posledica angine od koje se nije skroz izlečio.

Ljuba Moljac je bio majstor svog zanata i uvek je uspevao da zasmeje publiku. Kada mu je pozlilo na sceni, mnogi u gledalištu su mislili da je to deo njegove uloge, jer je bio poznat po improvizaciji. Nažalost, stvarnost je bila surova, a njegova prerana smrt ostavila je prazninu u domaćem filmskom svetu.

Inače, Ljuba Moljac je umro samo šest dana pre svog 46. rođendana, ostavljajući iza sebe nezaboravan utisak svojim humorom i talentom koji će zauvek živeti kroz njegova dela.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@ex-yucassettearchive2

Glumac Ljuba Moljac preminuo na putu do bolnice

Iako je rođen u Kragujevcu 28. januara 1943, Miodrag Andrić je detinjstvo i mladost proveo u Beogradu. Kao član Ateljea 212 ostvario je veliki broj uloga. Paralelno sa pozorišnom, gradio je veoma uspešnu filmsku karijeru, a publika ga je zavolela u ulogama u "Majstori, majstori", "Laf u srcu", "Tajna manastirske rakije", "Kad budem mrtav i beo", "Moljac", "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT", i mnogim drugim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Petar

21.01.2024 19:01

Hvala Vam na obaveštenju "SRPSKI GLUMAC UMRO NA PUTU DO BOLNICE: Krv mu se IZLILA u mozak! Nije mu bilo spasa" Molim Vas imajte bar malo poštovanja prema preminulom čoveku. Pustite ga na miru čovek verovatno ima porodicu. Poštovanje

Odgovori 42 4
Nemanja

21.01.2024 21:10

Alo bre budaletine... Pa kakav je ovo naslov??? "P.R.", napisi svoje PUNO IME I PREZIME da mozemo lepo da te psujemo. DEBILU!!! Vest od pre 35 godina prezentiras kao senzaciju. STIDI SE!!

Odgovori 53 2
Мићо

22.01.2024 00:23

Ма није умро? Цркао је на месту где су усташе '41. мучки поклале 1564 србске душе. Била је ту Богородичина црква коју су усташе урушиле а ћопини послушници саградили сале за игранке и весеља?!?

ZVEZDARAC

22.01.2024 20:11

KOLIKO STE VI BOLESNI IZLIO VAM SE MOZAK NASRED KUCE SEME VAM SE ZATRLO

Odgovori 13 2