"POSEBNO MI JE ŽAO ZBOG POSLEDICA NA KOJE NE MOŽEMO DA UTIČEMO"! Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Maricom: Neka Vaša ispovest bude signal svima! (VIDEO)

Autor:

Vesti

25.01.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić se zahvalio Marici na hrabrosti!

"POSEBNO MI JE ŽAO ZBOG POSLEDICA NA KOJE NE MOŽEMO DA UTIČEMO"! Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Maricom: Neka Vaša ispovest bude signal svima! (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa Maricom Mihajlović i njenim suprugom Danijelom Novakovim iz Sremske Mitrovice.

Mnogo mi je žao i teško što vam se to dogodilo, a posebno zbog posledica na koje ne možemo da utičemo. Ali, možemo da pokušamo sebe da menjamo i da imamo drugačiji odnos u budućnosti. Zato se nadam da će ova Vaša ispovest i sve na šta ste nas upozorili biti signal svima nama da još veću pažnju usmerimo ka onim životima koji su nam najvažniji. Hvala Vam na hrabrosti - piše na Instagramu predsednika Vučića.

 

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da oni koji rade sa decom i majkama moraju da pokažu najviše odgovornosti i ozbiljnosti, da se više ne bi dešavali slučajevi kao sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice, čije je dete umrlo posle porođaja.

Vučić je tokom razgovora sa Mihajlović, koja je u javnosti iznela optužbe na račun lekara koji je porađao zbog smrti bebe, rekao da je pročitao sve što mu je bilo dostupno o tom slučaju, ne samo njene izjave, već i izjave nadležnih lica, sestara, babica, lekara.

- Iz izjava drugih sam video da ste od početka tražili, molili za carski rez, da ne ulazim u posao lekara i da nikoga ne osuđujem pre presude. Žao mi je što ste kroz sve prošli i pre svega žao mi je zbog posledica. Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo sebe da menjamo i da imamo drugačiji odnos u budućnosti. I zato se nadam da će ova vaša ispovest, sve što ste rekli, sve na šta ste nas upozorili, biti signal ljudima koji rade, sa majkama, sa decom - poručio je Vučić.

On je istakao da je 99 odsto lekara je maksimalno posvećeno i najbolje moguće radi svoj posao, a da će onih jedan odsto morati još veću pažnju da usmeri ka onim životima koji su nam najvažniji.

- Video sam da su sve babice bile veoma fer i da su sve u najvećem delu potvrdile ono što ste vi rekli. Mnogo je važno da sve ljude koji rade taj najlepši, najhumaniji posao u našoj zemlji u svakom trenutku, bez obzira na lične probleme sa kojima se suočavaju, da uvek budu sto procentno posvećeni majkama, deci, jer je tu prosto najveća odgovornost. Zato verujem da ćemo, a da ne donosimo presude bez suđenja, moći da ustanovimo neka nova pravila i više odgovornosti i ozbiljnosti - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Nikola

25.01.2024 13:45

Strasno je to sto se desilo Marici , ova vlast ce uraditi da se nikad ne desi tragedija koju je dozivela Marica

Bojan

25.01.2024 13:46

Verujem da ce Vucic uraditi sve sa ovom vlascu da spreci da se vise ikad ponovi tragedija koju je zadesila Maricu

Nikola

25.01.2024 13:47

Da se vise ovakve tragedije ne ponove nikad i da vise ni jedna zena ne dozivi toi sto je dozivela Marica

Dejan

25.01.2024 13:49

Nikad vise da se ponovi ova tragedija , ja verujem da ce ova vlkast pre svega predsednik uraditi sve da do ovakvih tragedija vise nikad ne dođe