OVA PRESUDA JE ŠOKIRALA SVE U CRNOJ GORI: Budvanin kažnjen novčanom i zatvorskom kaznom, evo i zašto!

Autor:

Hronika

08.02.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budvanin kažnjen sa 1200 evra zbog omalovažavanja policajaca.

OVA PRESUDA JE ŠOKIRALA SVE U CRNOJ GORI: Budvanin kažnjen novčanom i zatvorskom kaznom, evo i zašto!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Budvanin S.D. (38) kažnjen je sa 1200 evra zbog omalovažavanja dva policajca u stanici policije. Presudu je doneo predsednik Suda za prekršaje u Budvi, Marko Đukanović. Incident se dogodio oko 22.40 časova u hodniku Odeljenja bezbednosti Budva, kada je S.D. uputio pogrdne reči policijskim službenicima Z. J. i F.O, nakon što su on i njegov suvozač privedeni pod dejstvom alkohola.

Kazna za vožnju pod dejstvom alkohola i odbijanje testa na droge


U odvojenom postupku, Budvanin V. V. (29) kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana i novčanom kaznom od 300 eura. On je bio u centru grada pod dejstvom alkohola od 1,5 promila, odbivši da se podvrgne analizi urina radi provere prisustva opojnih droga. Osim novčane i zatvorske kazne, V.V. je dobio i pet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i četiri kaznena boda.

Ovakve presude ukazuju na ozbiljan pristup prekršajima u saobraćaju i omalovažavanju policijskih službenika, ističući važnost poštovanja zakona i autoriteta. Ovo je takođe jasan signal da se takvo ponašanje neće tolerisati, te da će biti adekvatno kažnjeno.

Zabrana upravljanja motornim vozilom i kazneni bodovi


Pored novčane i zatvorske kazne, V.V. je dobio i pet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i četiri kaznena boda. Ova odluka pokazuje odlučnost suda u sprečavanju potencijalno opasnih situacija u saobraćaju, kao i važnost poštovanja propisa o alkoholu i drogama za sve učesnike u saobraćaju.

Budući da je vožnja pod dejstvom alkohola ozbiljan prekršaj koji ugrožava sigurnost svih učesnika u saobraćaju, ova presuda šalje snažnu poruku o nultoj toleranciji prema takvom ponašanju. Očigledno je da sud ozbiljno shvata ovakve prekršaje i da će primeniti odgovarajuće kazne kako bi se zaštitila javna bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading