Vrhovno javno tužilaštvo traži spise predmeta u vezi sa oslobađajućom presudom u slučaju ubistva Slavka Ćuruvije!

Autor:

Hronika

05.02.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su najnovije informacije o celom slučaju.

Vrhovno javno tužilaštvo traži spise predmeta u vezi sa oslobađajućom presudom u slučaju ubistva Slavka Ćuruvije!

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Vrhovno javno tužilaštvo zatražiće spise predmeta od nadležnog suda u vezi sa oslobađajućom presudom u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, saznaje nezvanično "Blic".

- Tražiće se spisi predmeta u cilju zaštite zakonitosti protiv presude Apelacionog suda – navodi izvor.

Podsetimo, fondacija "Slavko Ćuruvija" oglasila se povodom presude u kojoj su bivši pripadnici Državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslava Kuraka pravosnažno oslobođeni presude, piše Kurir.

Slavko Ćuruvija fondacija je šokirana odlukom Apelacionog suda da oslobodi nekadašnje pripadnike Resora državne bezbednosti optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ova je presuda duboko uznemirujuća za porodicu, prijatelje, kolege i poštovaoce novinara i izdavača ubijenog zato što je javno kritikovao zločinački režim Slobodana Miloševića - rekli su u saopštenju i dodali da službe devedestih i dalje imaju uticaj.

Ne kriju svoje razočaranje ovom odlukom.

Članovi apelacionog sudskog veća koji su doneli presudu koja će zauvek ostati na savesti pravosuđa i srpskog društva su Nada Hadži Perić, Vesna Petrović, Dragan Ćesarević, Marko Jocić i Dušanka Đorđević - kažu.

Ističu da je proces trajao dugo.

Njihova odluka je samo finale sramotnog procesa koji je trajao skoro devet godina i koji je obilovao čudnim odlukama sudskih veća, prvostepenim presudama pisanim tako da moraju da budu oborene, zastrašivanjem ključnih svedoka i njihovih porodica, odbijanjem da se kao svedoci pozovu oni koji su najviše znali o ovom slučaju. Ova presuda predstavlja trijumf kriminalizovanih delova tajne službe, odgovorne za brojne zločine, i svedoči da oni nikada neće biti rasvetljeni i da će oni koji su ubijali i dalje uticati na institucije ove države. Država koja ne kažnjava ubice nema budućnost.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading