FONDACIJA "SLAVKO ĆURUVIJA": Šokirani smo odlukom Apelacionog suda, ova je presuda duboko uznemirujuća!

Autor:

Hronika

03.02.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne kriju svoje razočaranje ovom odlukom.

FONDACIJA "SLAVKO ĆURUVIJA": Šokirani smo odlukom Apelacionog suda, ova je presuda duboko uznemirujuća!

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Fondacija "Slavko Ćuruvija" oglasila se povodom presude u kojoj su bivši pripadnici Državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslava Kuraka pravosnažno oslobođeni presude, piše Kurir.

- Slavko Ćuruvija fondacija je šokirana odlukom Apelacionog suda da oslobodi nekadašnje pripadnike Resora državne bezbednosti optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ova je presuda duboko uznemirujuća za porodicu, prijatelje, kolege i poštovaoce novinara i izdavača ubijenog zato što je javno kritikovao zločinački režim Slobodana Miloševića - rekli su u saopštenju i dodali da službe devedestih i dalje imaju uticaj.

Ne kriju svoje razočaranje ovom odlukom.

- Članovi apelacionog sudskog veća koji su doneli presudu koja će zauvek ostati na savesti pravosuđa i srpskog društva su Nada Hadži Perić, Vesna Petrović, Dragan Ćesarević, Marko Jocić i Dušanka Đorđević - kažu.

Ističu da je proces trajao dugo.

- Njihova odluka je samo finale sramotnog procesa koji je trajao skoro devet godina i koji je obilovao čudnim odlukama sudskih veća, prvostepenim presudama pisanim tako da moraju da budu oborene, zastrašivanjem ključnih svedoka i njihovih porodica, odbijanjem da se kao svedoci pozovu oni koji su najviše znali o ovom slučaju. Ova presuda predstavlja trijumf kriminalizovanih delova tajne službe, odgovorne za brojne zločine, i svedoči da oni nikada neće biti rasvetljeni i da će oni koji su ubijali i dalje uticati na institucije ove države. Država koja ne kažnjava ubice nema budućnost.

Podsetili su da su "oslobođeni oni koji su ubili novinara koga je tajna služba prisluškivala i pratila pre samog zločina, čije je ubistvo najavljeno na državnoj televiziji, sa kim su se obračunavali najviši državni zvaničnici, o kome su u državnim medijima plasirane monstruozne laži, čiju je je imovinu država uništila, a njegove saradnike proganjala."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading