GAZDA JEZDA NARUČIO LIKVIDACIJU ŽORŽA STANKOVIĆA? "Jedino je Dugi uspeo da pobegne..."

Autor:

Hronika

01.02.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postavlja se pitanje da li se Vasiljević samo hvalisao pred kamerama ili je zaista bio umešan u likvidaciju.

GAZDA JEZDA NARUČIO LIKVIDACIJU ŽORŽA STANKOVIĆA? "Jedino je Dugi uspeo da pobegne..."

Foto: youtube.com/

Jezdimir Vasiljević, poznatiji kao "Gazda Jezda", bio je kontroverzna ličnost koja je privukla pažnju javnosti svojim izjavama i postupcima. Nekadašnji vlasnik banke "Jugoskandik", Vasiljević je izazvao pažnju javnosti svojim tvrdnjama o likvidaciji beogradskog kriminalca Žorža Stankovića, ali i pretnjama upućenim Branislavu Lainoviću Dugom.

Tvrdnje o likvidaciji Žorža Stankovića

Tokom intervjua 1994. godine u Ekvadoru, Vasiljević je izneo tvrdnje da je odgovoran za likvidaciju Žorža Stankovića. On je optužio Stankovića i Lainovića da su mu u Italiji kidnapovali decu, što je izazvalo šok i nevericu javnosti. Vasiljević je čak ponudio novčanu nagradu za informaciju o Lainovićevom boravištu.

Međutim, postavlja se pitanje da li se Vasiljević samo hvalisao pred kamerama ili je zaista bio umešan u likvidaciju Stankovića. Jezda je tvrdio da je organizovao odmazdu i da je Žorža Stankovića likvidirao u Jugoslaviji, dok je Branislav Lainović Dugi jedini uspeo da pobegne, prenosi Kurir.

Žorž Stanković - kriminalac iz stare garde

Republika

Foto: youtube.com/

Žorž Stanković

Žorž Stanković, pripadnik "stare garde" beogradskih kriminalaca, bio je poznat po svojoj fizičkoj i mentalnoj energiji. Rođen u Novom Beogradu, Stanković je stekao reputaciju kao bogat i moćan čovek koji je vodio unosne poslove i držao brojne lokale. Mnogi koji su ga poznavali tvrde da je izazivao strahopoštovanje gde god da se pojavio.

Sukob sa Mišom Kobrom

Jedan od zanimljivih momenata u životu Žorža Stankovića bio je sukob sa Milivojem Matovićem zvanim Miša Kobra. Sukob je eskalirao zbog maltretiranja Mišinog mlađeg brata, a kasnije je došlo do tragičnog epiloga kada je Miša ubijen u sačekuši.

Mogući motivi likvidacije Radojice Nikčevića

Republika

Foto: youtube.com/

Gazda Jezda

Postoji i priča o mogućem motivu koji je Vasiljević imao da ubije Žorža, a povezan je sa likvidacijom Radojice Nikčevića. Spekulisalo se da je propast banke "Jugoskandik" dovela do gubitaka Nikčevića, Stankovića i Nebojše Salatića, te da su planirali osvetu nad Vasiljevićem.

Prva verzija o tome ko je mogao da stoji iza likvidacije Radojice Nikčevića, kaže da je on veliki novac uložio u banku „Jugosakndik“, koju je držao Jezdimir Vasiljević – „Gazda Jezda“, koja je sedam meseci pre ubistva Nikčevića krahirala, a Jezda u noći 7. na 8. mart 1993. pobegao iz zemlje.

Priča kaže da je propašću banke mnogo izgubio Nikčević, kao i Žorž Stanković i Nebojša Salatić. Navodno su svi ostali zakinuti za po nekoliko miliona maraka, pa su navnodno njih trojica odlučili da se osvete gazda Jezdi, ako im ovaj ne vrati novac. Spominjala se i otmica porodice Jezdimira Vasiljevića u Italiji, ali dokaza nije bilo. Beogradom je kružila priča da je Jezdimir Vasiljević bio brži od njih trojice, jer su za kratko vreme bili likvidirani.

Ove priče, poput mnogih drugih iz devedesetih, nikada nisu bile dokazane, ali su ostale deo kriminalističke mitologije Beograda.

Kroz složene priče o likvidacijama, sukobima i kontroverznim tvrdnjama, lik Jezdimira Vasiljevića ostaje obavijen velom tajne i misterije, ostavljajući prostora za različite spekulacije o njegovoj ulozi u kriminalnom miljeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading