PIJAN I DROGIRAN UBIO STARICU NA PEŠAČKOM! Okrivljeni sklapa sporazum o priznanju krivice sa sudom!

Autor:

Hronika

26.01.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila kada je Beljanski, prema navodima očevidaca, skretao desno iz Ulice Raše Radujkova na Bulevar.

PIJAN I DROGIRAN UBIO STARICU NA PEŠAČKOM! Okrivljeni sklapa sporazum o priznanju krivice sa sudom!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Juče, u Višem sudu u Novom Sadu, odložen je postupak protiv Danila Beljanskog (39) iz Futoga, optuženog za saobraćajnu nesreću koja se dogodila na Novom naselju, a u kojoj je preminula osamdesetčetvorogodišnja S. K. Postupak je odložen jer je najavljeno sklapanje sporazuma između okrivljenog i tužilaštva o priznanju krivičnog dela.

Okrivljeni, Danilo Beljanski, suočava se s optužbama da je 24. marta 2023. godine, na raskrsnici Ulice Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića u Novom Sadu, udario S. K. kolima i uzrokovao njenu smrt. Nesreća se dogodila kada je Beljanski, prema navodima očevidaca, skretao desno iz Ulice Raše Radujkova na Bulevar i nije ustupio pravo prolaza pešakinji na pešačkom prelazu. Nakon nesreće, napustio je lice mesta, ali je kasnije pronađen i uhapšen.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu pet meseci nakon nesreće, a okrivljeni se tereti za vožnju pod dejstvom alkohola, s 1,48 promila alkohola u organizmu, kao i pozitivan rezultat na psihoaktivnu supstancu. Sudija Sanja Berak zakazala je ročište za 22. februar, na kojem će odlučiti o prihvatanju sporazuma o priznanju krivičnog dela između okrivljenog i tužilaštva.

Podesetimo, tužilaštvo je protiv okrivljenog podiglo optužnicu pet meseci nakon kritičnog događaja. On je uhapšen zbog sumnje da je 24. marta 2023. oko 15 časova, na Novom naselju u Novom Sadu, kolima udario S. K., koja je usled zadobijenih povreda preminula u bolnici. Nesreća se dogodila na raskrsnici Ulice Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića, kada osumnjičeni prilikom skretanja desno iz Ulice Raše Radujkova na Bulevar, prema rečima očevidaca, nije ustupio pravo prvenstva prolaza S. K. na pešačkom prelazu, a potom napustio lice mesta.

Međutim, dva sata kasnije, pronađen i uhapšen, a alkotestiranjem je, navodno, utvrđeno da je imao 1,48 promila alkohola u organizmu, a bio je pozitivan i na psihoaktivnu supstancu. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading