TAJNA SOBE 311: Kako se nerasvetljeno ubistvo Kneleta povezuje sa Arkanom?

Autor:

Hronika

20.01.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arkan nije tolerisao Kneletove postupke.

TAJNA SOBE 311: Kako se nerasvetljeno ubistvo Kneleta povezuje sa Arkanom?

Foto: printskrin

Ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta, koje se dogodilo pre 32 godine, i dan danas predstavlja jedan od najmisterioznijih zločina iz beogradskog podzemlja devedesetih godina.

Telo ovog poznatog lika kriminalnog miljea pronađeno je u hotelskom apartmanu 331 beogradskog hotela „Hajat“ 28. oktobra 1992. godine, a do danas misterija oko ovog nerasvetljenog ubistva i dalje intrigira javnost.

NEZAPAMĆENA MISTERIJA SOBE 331

Prema obdukcionom nalazu Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, pronađene su tri smrtonosne rane na Kneletovom telu: dve sa desne i jedna sa leve strane potiljka. Dodatno, utvrđeno je da je Knele bio primoran da legne na pod pre nego što je likvidiran, a njegovo beživotno telo pronašla je hotelska sobarica narednog dana, oko 15 časova.

SUKOB SA ARKANOM I NERASVETLJENI ZLOČIN

Aleksandar Knežević Knele bio je poznat kao žestoki momak sa beogradskih ulica, a prema nekim navodima, važio je čak i za vođu, što je izazivalo tenzije između njega i Željka Ražnatovića Arkana. Smatra se da je samo Knele smeo da odbrusi Arkanu, a prema rečima ljudi koji su ga poznavali, Arkan nije tolerisao Kneletove postupke. Ovaj sukob mogao je biti ključan u rasvetljavanju misterioznog ubistva, ali za ovaj zločin do danas niko nije odgovarao.

UBISTVO ZAMENIKA MINISTRA POLICIJE BADŽE

Pored Kneletovog slučaja, javnost je i dalje zapanjena nerasvetljenim ubistvom zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, koji je likvidiran 11. aprila 1997. godine u beogradskoj piceriji "Mama mia". Napadač, koji je držao automat i imao čarapu na glavi, pojavio se na vratima lokala pola sata iza ponoći i ispalio rafal u zamenika ministra policije, koji je na licu mesta izgubio život.

TAMNE VEZE I NEZAPAMĆENI NAPAD

Prema navodima izvora, Stojičić je bio povezan sa Arkanom, učestvujući u različitim događajima na Kosovu i u istočnoj Slavoniji. Njegovo ubistvo predstavlja jedan od najvećih misterija beogradske kriminalne scene devedesetih godina, budući da napadač do danas nije identifikovan, a motivi ovog zločina ostaju obavijeni velom tajne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading