ARKAN UBIO DŽEJOVOG BRATA, A CECA PEVA PESMU U FILMU "NEDELJA?! Sve bizarnosti koje prate smrt Kralja Dorćola, Iso Lero Džamba je nestao, komandant pozvao NJEGA da mu peva!

Autor:

Hronika

19.01.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džamba je bio neprikosnoveni "kralj Dorćola", ali se posvađao sa Arkanom. Džej ga nikad nije preboleo, a sada Ceca peva pesmu u filmu o njegovom životu.

ARKAN UBIO DŽEJOVOG BRATA, A CECA PEVA PESMU U FILMU "NEDELJA?! Sve bizarnosti koje prate smrt Kralja Dorćola, Iso Lero Džamba je nestao, komandant pozvao NJEGA da mu peva!

Foto: wikipedia, youtube.com/printscreen/radasam

Iso Lero Džamba, Arkan i Ceca i Džej

Premijera filma "Nedelja" koju smo svi dugo čekali održana je 16. januara u MTS dvorani kada smo mogli videti i najsitnije detalje o životu pevača Džeja Ramadanovskog. U filmu se mogu videti i kadrovi posvećeni Džejovom bratu od tetke Isi Leri Dambu.

Naime, Džej je jako voleo svog brata od tetke, bio blizak sa njim i kroz mnoge životne faze su upravo prošli zajedno.

Iso Lero, poznatiji kao Džamba, ali Kralj Dorćola, kako su ga mnogi nazivali, nestao je bez traga skoro 3 decenije.

On je nestao 23. septembra 1992. godine, neposredno pošto ga je pretuklo nekoliko pripadnika paravojne formacije "tigrovi" Željka Ražnatovića Arkana, u blizini zgrade Beograđanka na beogradskom Vračaru.

Džamba je bio neprikosnoveni "kralj Dorćola". Bio je omiljeni gradski lik, družio se sa poznatim glumcima i pevačima. Pisao je pesme, mnoge od njih je otpevao njegov brat od tetke, čuveni folk pevač Džej Ramadanovski. Lero je bio autor Džejovih hitova "Teško je živeti", "Žuta ruža" i "Uspeo sam u životu".

Lero je rođen 10. juna 1953. godine u romskoj porodici. Odrastao je u Dobračinoj ulici na Dorćolu u istom dvorištu sa svojim bratom Džejom.

Kako se Iso Lero Džamba zamerio Arkanu

Džamba je umeo da napravi pare i držao je lokale po Dorćolu. Svojevremeno Lero je držao detektivsku agenciju "Karmen", a bio je angažovan i za razbijanje štrajkova u nekoliko beogradskih firmi.

Na njegovu teritorijiu počeli su da upadaju Arkan i Jusuf Jusa Bulić. Sukob Džambe i Arkana potiče još od služenja kazne u "Zabeli", kada ga je Džamba pretukao i ostavio mu ožiljak na licu.

Beogradskim podzemljem pričalo se da je u martu 1992. godine Iso Lero u kafani "Zona Zamfirova" pucao u Ražnatovićevu fotografiju.

Arkan se potom čuo sa Lerom i rekao mu da ne želi svađu i da on zadrži Dorćol, a da je Dedinje je njegovo.

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je došao u kockarnicu na šestom spratu Beograđanke koju je tada obezbeđivala, a pogencija "Delije", a čiji je vlasnik bio Arkan.

Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije hteo da plati ulaznicu, a posle kraće prepirke pljunuo je Arkanovu sliku.

Kao po komandi, momci iz obezbeđenja pretukli su Isa Lera. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, kako je tvrdila, pretukli i u nepoznatom odvezli njenog Džambu.

Još uvek se prepričava da je gomila Arkanovih ljudi, među kojima su bili Vuksan, Šuca i Gojak, pretukla na smrt Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut, gde su ga uzidali u temelj benzinske pumpe.

Džej nije mogao da veruje u crnu istinu, ali je napravio i nešto što je šokiralo mnoge

Nakon bratovog nestanka, Džej Ramadanovski je jako patio. Kako smo već napomenuli, njih dvojica su bili veoma bliski.

Iako se po beogradskom asfaltu pričalo da iza nestanka Ise Lere Džamba stoji Arkan i njegova ekipa, Džej se nikada o ovome javno nije izjašnjavao. Pojedinci potvrđuju da ni privatno nije govorio o tome.

Ono što je interesantno je činjenica da je upravo Željko Ražnatović Arkan pozvao Džeja da peva u vojnoj bazi u Erdutu, gde je u blizini i zidovima pumpe navodno zazidan Džamba.

Džej je ovaj poziv prihvatio, a izvori tvrde da se ponašao krajnje profesionalno.

Ceca peva numeru u filmu "Nedelja"

Mnogi će reći da bizarnostima nema kraja ni posle smrti popularnog srpskog pevača.

Naime, Svetlana Ceca Ražnatović snimila je pesmu “Za kraj” koja prati najnoviji domaći film “Nedelja” posvećen liku i delu čuvenog folk-pevača Džeja Ramadanovskog.

Tim povodom oglasio se Aleksandar Radulović Futa koji je istakao da je pesma svojevremeno bila namenjena Džeju, ali da je on nikada nije otpevao.

Pesma je završila u Cecinim rukama, iako je za navodnu smrt Džejevog brata bio prema navodima odgovoran njen suprug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Trokut

20.01.2024 07:43

Sarađivao je Džej sa Arkanom se dok ovaj nije ubijen, pevao mu je na promociji stranke sa Cecom i Mandićem..ko je smeo tada da odbije Arkana..

Mila

20.01.2024 08:19

Pisete ove romansirane biografije i clanke o podzemlju. Zamislite se dobro, ovo je otrov za drustvo.

Odgovori 10 0