OPASNI SRBIN PROGUTAO ŽILET U SPLITSKOM ZATVORU? Hrvatski mediji tvrde da mu ovo NIJE prvi put da radi takve stvari

Autor:

Hronika

16.01.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dopremljen u KBC Split uz policijsku pratnju zbog sumnje da je progutao žilet.

OPASNI SRBIN PROGUTAO ŽILET U SPLITSKOM ZATVORU? Hrvatski mediji tvrde da mu ovo NIJE prvi put da radi takve stvari

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanasković

Hitan medicinski transport organizovan je iz splitskog zatvora za Duška Tanaskovića iz Kragujevca, optuženog za ubistvo Gorana Vlaovića na Zrću u leto 2022. godine. Tanasković je dopremljen u KBC Split uz policijsku pratnju zbog sumnje da je progutao žilet. Iako je odbio lekarsku pomoć i brzo vraćen u zatvor, ovakvi incidenti nisu nepoznati s obzirom na prethodne situacije u kojima je Tanasković pokušao samopovređivanje, uključujući slične incidente u zadarskom zatvoru, navodi Dalmatinski portal.

Tanasković je premešten u splitski zatvor nakon što je otkriveno da je njegova ćelija u zadarskom zatvoru bila ozvučena. Tužilaštvo namerava prekvalifikovati optužbu u teško ubistvo, s obzirom na materijal koji ukazuje da je Tanasković u razgovoru u ćeliji spomenuo plaćeno ubistvo. Međutim, branioc se žalio na ove dokaze, čekajući odluku Visokog krivičnog suda o njihovoj zakonitosti.

Ministarstvo pravosuđa i uprave odgovorilo je na upit novinara, navodeći da je Tanasković premešten u Split iz zdravstvenih razloga zbog sumnje da je progutao oštre predmete. Ministarstvo ističe da samo-ozleđivanje osoba lišenih slobode u zatvoru sistemski prate i obaveštavaju zainteresovanu javnost. Takođe tvrde da smeštaj osoba lišenih slobode u određeni zatvor prati relevantne zakonske odredbe, a prema medicinskoj obradi postupaju se prema preporukama lekara. Detalji o konkretnim slučajevima ne mogu se pružiti zbog tajnosti podataka o osobama lišenim slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading