OVIM SISTEMOM JE MINJA OJADILA MOBILNOG OPERATERA SA VRAČARA! Saslušana knjigovođa, ukrala MILIONE!

Autor:

Hronika

19.01.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

OVIM SISTEMOM JE MINJA OJADILA MOBILNOG OPERATERA SA VRAČARA! Saslušana knjigovođa, ukrala MILIONE!

Foto: VJT

VJT

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je bivša radnica jednog mobilnog operatera na Vračaru Minja V. (29) zbog sumnje da nije uplatila više od 1,8 miliona dinara dnevnih pazara poslovnice u kojoj je radila, kao i da je prilikom zadržala službeni mobilni telefon i laptop nakon otkaza u toj kompaniji.

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke, kao i zbog opasnosti od bekstva, jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljena.

Naredbom o sprovođenju istrage Minji V. se na teret stavlja krivično delo Pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Policija

Ojadila firmu za milione

Sumnja se da je Minja V. krivično delo izvršila u periodu od 4. aprila do 12. maja 2022. godine, kao zaposlena u prodajnom objektu mobilnog operatera na Vračaru, zadužena za vođenje knjigovodstva i finansijsko poslovanje ove prodavnice, kao i za predaju pazara putem kompanije koja vrši transport novca do u trezor banke.

Sumnja se da ona nije vršila predaju pazara utorkom i četvrtkom radnicima komapnije za prenos novca u navedenom periodu, već je, kako se sumnja, za sebe zadržala novac u ukupnom iznosu od 1.816.326,14 dinara, zajedno sa dokumentacijom o uplatama pazara i dostavnicama o njegovoj predaji.

Pored toga, nakon prekida radnog odnosa sa oštećenom komapnijom, ona je zadržala službeni mobilni telefon u vrednosti 26.505,28 dinara, kao i službeni lap top u vrednosti od 54.201,43 dinara.

Na taj način je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1.897.032,85 dinara u kom iznosu je nanela štetu kompaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading