PORODIČNA KUĆA PRETVORENA U LABORATORIJU ZA PROIZVODNJU DROGE: Podignuta optužnica protiv četiri osobe, evo šta su sve pronašli kod njih

Autor:

Hronika

12.01.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad R. i Dragan S. su instalirali opremu, učestvovali u proizvodnji opojne droge, zalivali i prehranjivali biljke kanabisa, te kontrolisali osvetljenje, temperaturu i vlažnost vazduha.

PORODIČNA KUĆA PRETVORENA U LABORATORIJU ZA PROIZVODNJU DROGE: Podignuta optužnica protiv četiri osobe, evo šta su sve pronašli kod njih

Foto: shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv Miroslava J. i Dušana B. iz Beograda, Nenada R. iz Niša i Dragana S. iz Prokuplja zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Prema navodima tužilaštva, postoji opravdana sumnja da su Miroslav J., Nenad R. i Dragan S. od kraja avgusta 2022. godine do 10. jula 2023. godine, u Prokuplju, mesto Zlata, neovlašćeno proizvodili opojnu drogu kanabis, ukupne neto mase 5.958,75 grama.

Miroslav J. je, prema sumnjama, dogovorio sa Nenadom R. i Draganom S. adaptaciju Draganove porodične kuće za proizvodnju opojne droge, a zatim im je obezbedio opremu i materijal namenjen za proizvodnju opojne droge i nabavio semenke.

- Nakon toga su Nenad R. i Dragan S. instalirali opremu i to elektropumpe, ventilatore, merače PH vrednosti, UV lampe i sijalice veće snage, filtere za prečišćavanje vazduha i drugo, te učestovali u proizvodnji opojne droge, tako što su zalivali i prehranjivali biljke kanabisa, kontrolisali osvetljenje, temperaturu i vlažnost vazduha, i kupovali materijal i supstance namenjene za proizvodnju opojne droge - dodaje se u saopštenju.


Nenad R. i Dragan S. su instalirali opremu, učestvovali u proizvodnji opojne droge, zalivali i prehranjivali biljke kanabisa, te kontrolisali osvetljenje, temperaturu i vlažnost vazduha. Nakon pretresa kuće, policija je pronašla 145 saksija sa stabljikama opojne droge kanabis, ukupne neto mase 5.958, 75 grama, kao i 145 komada semenki kanabisa, hemikalije i druge tečnosti neophodne za rast biljaka, što je sve privremeno oduzeto od osumnjičenog Dragana S.

Pored optužbi za proizvodnju kanabisa, Miroslav J. i Dušan B. su optuženi jer postoji opravdana sumnja da su 8. marta 2022. godine u Surčinu, mestu Progar, neovlašćeno prodali 251,03 grama heroina kupcu prema kojem je postupak razdvojen.

Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da Miroslavu J, Nenadu R. i Draganu S. produži pritvor kako bi se sprečilo ponavljanje krivičnog dela u kratkom vremenskom periodu. Sumnja se da je Miroslav J. učestalo komunicirao sa osumnjičenima starajući se o logistici nabavke opreme za proizvodnju opojne droge, te vršeći nadzor i kontrolu procesa nabavke, montaže i proizvodnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading