POVRAĆALI, IMALI VRTOGLAVICU I OSEĆAJ GUŠENJA! Oglasila se bolnica u Aleksincu nakon novog trovanja - ČETVORO U BOLNICI!

Autor:

Hronika

19.01.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu uveče su u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana 104 radnika fabrike Magna

POVRAĆALI, IMALI VRTOGLAVICU I OSEĆAJ GUŠENJA! Oglasila se bolnica u Aleksincu nakon novog trovanja - ČETVORO U BOLNICI!

Foto: youtube/printscreen

Od sinoć u 19 do jutros u sedam sati Hitnoj pomoći u Aleksincu javilo se 58 radnika fabrike "Magna" tom gradu sa sličnim simptomima kao i radnici prethodnog dana - gušenjem, mučninom, vrtoglavicom, povraćanjem, rečeno je Tanjugu u aleksinačkoj Hitnoj pomoći.  

Na internom odeljenju bolnice u Aleksincu za Tanjug je rečeno da su za sada tri radnika zadržana u dnevnoj bolnici, a da je još jedan vraćen sa toksikologije i da će se nakon završenih pregleda videti da li će on biti zadržan.

U sredu uveče su u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana 104 radnika fabrike Magna, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije, posle trovanja isparenjima lepka. 

Posle završene istrage, radnici fabrike Magna su se sinoć vratili na posao i radili u trećoj smeni, pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

Iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdili da su radnici bili izloženi isparenjima lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila.

Načelnik Centra, prof. dr Slavica Vučinić rekla je da se radi o preparatu na bazi sintetičkog kaučuka i organskih rastvarača, koji, ukoliko se ne poštuje uputstvo za rad i koristi zaštitna oprema, može dovesti do simptoma i znakova trovanja.

Radnici su imali mučnine, glavobolju, vrtoglavice, a istraga je pokrenuta.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading