SIPA ZAPOČELA VELIKU AKCIJU "ŠLJUNKARE"! Zaplenjeni narkotici, zolje i nagazne mine - kriminalci OSTALI BEZ SVEGA!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

13.01.2024

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko hapšenje u Bijeljini.

SIPA ZAPOČELA VELIKU AKCIJU "ŠLJUNKARE"! Zaplenjeni narkotici, zolje i nagazne mine - kriminalci OSTALI BEZ SVEGA!

Foto: Youtube/brocode

Policijski službenici SIPA-e, zajedno sa kolegama iz MUP-a RS i Granične policije, sproveli su operativnu akciju "Šljunkara" i "Neon 2" na području Bijeljine, što je rezultiralo hapšenjem osam osoba i otkrivanjem velike količine droge i oružja.

Na 19 lokacija izvršeni su pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari, tokom kojih su pronađeni i privremeno oduzeti relevantni materijali. Uhapšeni su podvrgnuti kriminalističkoj obradi, a njihov dalji status će se odrediti u skladu sa zakonskim postupkom, saopštila je SIPA.

Droga, municija i nagazne mine

Oduzeta roba uključuje oko kilogram marihuane, 32 grama kokaina, dve poluautomatske i dve automatske puške, minsko-eksplozivna sredstva, tri nagazne mine, dva upaljača za nagazne mine, dva kabla za potezne mine, dve table plastičnog eksploziva, dva štapina plastičnog eksploziva, mašina za vakumiranje sa tragovima praškaste materije, oko 750 komada metaka za automatsku pušku, ručne bombe, dve zolje, prekursori za proizvodnju amfetamina, mikseri, posude za mešanje, metanol, oprema za uzgoj marihuane, lampe i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi.

Foto: Youtube/brocode

SIPA

Ove aktivnosti su sprovedene zbog sumnje u izvršenje krivičnih dela "Organizovani kriminal", "Neovlašten promet opojnih droga" i "Pranje novca" propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, kao i krivičnog dela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" propisanog Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Dodatno, istragom je otkriveno da je ova organizovana grupa prometovala velike količine droge, uključujući hašiš, marihuanu, heroin, kokain i ekstazije, na području država Evropske unije.

Policija je naglasila da su ove aktivnosti sprovedene uz nalog Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te da će nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i nelegalnih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading