JEZIVA STATISTIKA NA TERITORIJI UŽICA: Poginuli vozač i pešak, u decembru 55 saobraćajnih nezgoda

Autor:

Hronika

12.01.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuli su jedan pešak i jedan vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 15 i putnika u putničkim vozilima – 13.

JEZIVA STATISTIKA NA TERITORIJI UŽICA: Poginuli vozač i pešak, u decembru 55 saobraćajnih nezgoda

Foto: RINA

U decembru 2023. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 55 saobraćajnih nezgoda, od kojih 23 sa nastradalim licima, u kojima su poginula dva lica, osam zadobilo teške, a 26 lake telesne povrede. Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuli su jedan pešak i jedan vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 15 i putnika u putničkim vozilima – 13.

- U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.687 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 355 vozača, od kojih 227 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i osam pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. U toku meseca decembra 2023. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovano je 12 migranata, od kojih je osam izrazilo nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji. Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 10.500 stranih državljana, što je za 20 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine - kažu za agenciju RINA u Policijskoj upravi Užice.

Tokom decembra, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeto je 16 komada oružja, sve u legalnom posedu.

- Policijska uprava u Užicu, tokom decembra 2023. godine, izdala je 1.666 ličnih karti, 579 putnih isprava, 1.061 vozačku i 175 probnih vozačkih dozvola, kao i 1.772 saobraćajne dozvole. Policijska uprava u Užicu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima - dodaju oni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading