PORODICA UBIJENE ANGELINE NA PONOĆNOJ LITURGIJI U HRAMU SVETOG SAVE! Oči pune bola i tuge! (FOTO)

Autor:

Hronika

07.01.2024

00:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac i sestra ubijene devojčice iz OŠ ''Vladislav Ribnikar'' prisustvuju ponoćnoj liturgiji u Hramu Svetog Save.

PORODICA UBIJENE ANGELINE NA PONOĆNOJ LITURGIJI U HRAMU SVETOG SAVE! Oči pune bola i tuge! (FOTO)

Foto: Facebook,ST/Vladimir Lukić

U Hramu Svetog Save tačno u ponoć je počela Božićna liturgija koju ove godine ne služi patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije koji će Božić dočekati sa srpskim narodom na KiM. On će služiti božićnu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji.

Arhijerejsku liturgiju služi vikarni episkom remezijanski Stefan, uz služenje sveštenstva beogradskih hramova. 

Veliki broj vernika se okupio na tradicionalno bdenje povodom velikog praznika, a među njima su i Zoran Aćimović, otac ubijene devojčice Angeline Aćimović i njena sestra. U miru, sa tugom u očima i bolom koji se ocrtava na licu, došli su da se pričeste i pomole.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Porodica Angeline Aćimović na ponoćnoj liturgiji

Podsetimo, devojčica je teško ranjena u krvavom piru 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Hitno je prebačena na kliniku u Tiršovoj, gde su lekari 12 dana vodili natčovečansku borbu da joj spasu život. Nažalost, preminula je 15. maja.

- Ginče, jedinstveni i neponovljivi cvete naš, imali smo ogromnu privilegiju da živimo s tobom, za tebe i zbog tebe. Kako nadomestiti ogromnu prazninu izazvanu tvojim odlaskom u lepše, pravednije, uređenije i bezbednije mesto za život. Tvoja misija na ovom svetu, u kome je nezamislivo živeti bez tebe, bila je ispunjena besprekorno. Sa zadivljujućom lakoćom si umela da izazoveš osmeh na licu svakog od nas - glasila je potresna čitulja koju je dala porodica devojčice.

Opelo na groblju Lešće je služio patrijarh Porfirije.

"Kad neka blizu ptica proleti, ti se tad, mama, mene seti..."

- Mama, ne plači, videćeš me često u snu, pokušaj da zaspiš, za tebe uvek biću tu. Tata, ne brini, ja društvo imam, mnogo nas je ovde sada, znam da me tražiš u mojoj sobi, znam, nestala je i poslednja nada. Sanjaćete me, ja ću uvek biti tu. Možda na nebu i ja ću sniti, ja ću vas sniti i naše dane, ja lečim vaše, a vi moje rane. Kad neka blizu ptica proleti, ti se tad, mama, mene seti. Tebi će mahati njena krila, najveća ljubav tvoja sam bila - stoji na spomeniku tragično nastradale Angeline.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading