PUKOVNIK BELENCAN OTKRIVA: Preko hiljadu pijanih vozača sankcionisano za praznike - bilo je i onih pod dejstvom droge!

Autor:

Hronika

05.01.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

​Belencan je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i voze bezbedno.

PUKOVNIK BELENCAN OTKRIVA: Preko hiljadu pijanih vozača sankcionisano za praznike - bilo je i onih pod dejstvom droge!

Foto: Tanjug/printscreen

Zlatko Belencan

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Zlatko Belencan, izjavio je danas da je tokom novogodišnjih praznika, u proteklih pet dana, više od hiljadu vozača zatečeno da upravlja motornim vozilima pod dejstvom alkohola.

Ova alarmantna brojka naglašava ozbiljan problem vožnje pod uticajem alkohola koji predstavlja ozbiljnu pretnju bezbednosti u saobraćaju.


Belencan je istakao da je, kada je reč o stanju bezbednosti saobraćaja, 2023. godina prošla sa 56 manje poginulih u odnosu na 2022. godinu. Međutim, i pored ovog poboljšanja, situacija je i dalje zabrinjavajuća.

Policija je opredeljena da smanji broj saobraćajnih nezgoda i ublaži posledice istih, te je neophodno da svi učesnici u saobraćaju preuzmu odgovornost za svoje ponašanje na putevima.


Najavljeno je da će saobraćajna policija nastaviti sa pojačanom kontrolom na svim putnim pravcima, sa ciljem sprečavanja najtežih prekršaja, poput prekoračenja brzine i upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Belencan je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i voze bezbedno, ističući da bezbednost u saobraćaju nije samo u nadležnosti saobraćajne policije, već da svaki pojedinac ima ključnu ulogu u očuvanju bezbednosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading