PRASETA NI NA VIDIKU! Srbi ove godine PRED BOŽIĆ ažurniji nego ikad! Dragan prodao sve što je imao, a evo i po KOJOJ CENI (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

05.01.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanović kaže da je zbog svinjske kuge pojačana potražnja za domaćim prasićima jer je zabranjen uvoz svinja i svinjskog mesa.

PRASETA NI NA VIDIKU! Srbi ove godine  PRED BOŽIĆ ažurniji nego ikad! Dragan prodao sve što je imao, a evo i po KOJOJ CENI (FOTO)

Foto: RINA

U danima pred najradosniji hrišćanski praznik, uzgajivači prasića doživljavaju pravu ekspanziju u prodaji. Jedan od njih, Dragan Jovanović, beleži izuzetan uspeh u prodaji svojih prasića, sa cenom koja dostiže čak 650 dinara po kilogramu žive vage.

On ističe da je uspeo da proda sve svoje prasiće, a da nije morao ni da ih nuditi, budući da je ogromna potražnja već dovela do rasprodaje preko 100 komada.



Povećana vrednost domaćih prasića

Jovanović naglašava da je za ovakav procvat prodaje prasića zaslužno nekoliko faktora. Naime, zatvoren je uvoz svinja zbog svinjske kuge, što je dovelo do povećane potražnje za domaćim prasićima. Istovremeno, kvalitet mesa prasića je takođe uticao

 na povećanje vrednosti, jer je ishrana koju su prasići dobijali rezultirala odličnim mesom.

Usluga pečenja dodatni izvor prihoda

Kao dodatni izvor prihoda, Jovanović ističe usluge pečenja prasića. Pored prodaje živih prasića, on takođe pruža uslugu pečenja i sečenja na obroke, što mu omogućava dodatnu zaradu od oko 3500 dinara po prasetu. Ova usluga, i ako nije uračunata u cenu živih prasića, privlači dodatnu pažnju mušterija.



Ukupno gledano, prodaja prasića pred Božić postaje izuzetno profitabilan posao za uzgajivače poput Jovanovića, čija se prodaja odvija bez ikakvog napora, zahvaljujući povećanoj potražnji i kvalitetu proizvoda.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading