PREBILI MLADIĆA U KAFIĆU: Uhapšena trojica muškaraca u Obrenovcu - nakon batinanja nasilnici pobegli, a onda...

Autor:

Hronika

29.12.2023

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

N. Đ. je sedeo u kafiću kada mu je prišlo nekoliko mladića. Naočigled gostiju u kafiću počeli su da ga udaraju rukama i nogama.

PREBILI MLADIĆA U KAFIĆU: Uhapšena trojica muškaraca u Obrenovcu - nakon batinanja nasilnici pobegli, a onda...

Foto: Tanjug, Pixabay.com

Policija sankcionisala nasilje

Policija u Obrenovcu uhapsila je P. M. (24), I. I. (30), S. A. (32) zbog sumnje da su krajem novembra u kafiću u Obrenovcu pretukli N. Đ. (21).

Njima je po odlici Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, piše Telegraf.

Nezvanično, na teret im se stavlja nasilničko ponašanje.

Kako su beogradski mediji pisali, N. Đ. je sedeo u kafiću kada mu je prišlo nekoliko mladića. Naočigled gostiju u kafiću počeli su da ga udaraju rukama i nogama.

- Kako grupa mladića udara jednog posmatralo je nekoliko gostiju. Niko nije ustao da zaštiti mladića. Nakon batinanja nasilnici su pobegli - kaže sagovornik.

Pretučeni je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje.

Da pojasnimo, nasilničko ponašanje ili buling je upotreba sile, prisile ili pretnje za zlostavljanje, agresivno dominiranje ili zastrašivanje. Ovakvo ponašanje se često repetitivno i habitualno. Jedan suštinski preduslov je percepcija (od strane nasilnika ili drugih) neravnoteže fizičke ili društvene moći.

Fizičko nasilničko ponašanje je svako nasilje koje šteti nečijem telu ili oštećuje njihov imetak. Krađa, guranje, udaranje, tuča i uništavanje imovine sve su vrste fizičkog bulinga. Fizički buling je retko prvi oblik bulinga koji će meta doživeti. Često nasilje počinje u drugačijem obliku i kasnije prelazi u fizičko nasilje. U fizičkom maltretiranju glavno oružje koje nasilnik koristi je njihovo telo prilikom napada na svoju metu. Ponekad grupe mladih odraslih osoba ciljaju i otuđivati vršnjaka zbog nekih predrasuda adolescenata. Ovo brzo može dovesti do situacije u kojima im se drugovi iz razreda rugaju, muče ih i prebijaju. Fizičko maltretiranje često eskalira s vremenom i može dovesti do kobnog završetka, pa stoga mnogi pokušavaju da to brzo zaustave, kako bi sprečili daljnju eskalaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading