DEKA MIROSLAV JE ZGRABIO PSA KADA JE VATRA KRENULA DA KULJA I IZAŠAO! Heroj požara na Senjaku:" Bila je uznemirena, šta ću" (VIDEO)

Autor:

Hronika

27.12.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto nakon 10 sati izbio je požar na Senjaku.

Kako je Republika već pisala, požar se dogodio u Ulici Koste Glavinića na Senjaku, gde je još uvek više od 30 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Oni nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom. 

Iznad Senjaka vidljiv je gust crni dim, a kako su nam rekli stanari obližnjih zgrada dva vatrogasca su ugruvana kada je na njih pao krov zgrade.

Tihi heroj ovog nemilog događaja je vatrogasac u penziji Miroslav Pekić koji nije oklevao kada je vatrna stihija počela da guta sve pred sobom, već je zgrabio svog kućnog ljubimca i bez ičega izleteo iz objekta.

- Bio je do naših stanova, nije u stanu. Bilo koji stan je bio ugrožen - počeo je Miroslav priču za Republiku i dodao: 

- Ona se uznemirila, nisam mogao da je ostavim samu u stanu! Ona i sad drhti... Bio sam u prodavnici i zvao me je komšija, kaže ovde kod nas gori. Nisam nikada duže trčao, od prodavnice do nas nema 300 metara - rekao je deka Miroslav sve vreme držeći svog psa u naručju.

Podsećamo, nakon što je izbio požar, roditeljima je javljeno da dođu po decu koja su se nalazila u obližnjem vrtiću i on je brzo i efikasno evakuisan. 

Na licu mesta mogli su se videti i uplašeni stanari ove zgrade koji su se nadali da će vatra što pre biti ugašena, jer su njihovi stanovi sledeći.

Požar je lokalizovan nešto posle 12.30 sati, nakon čega je usledilo dogašavanje.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući.

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

Iskusni vatrogasci napominju da ako ste već napustili stan ili kuću u kojoj je izbio požar da se ne vraćate unutra.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading