OŠTETILI SRBIJU ZA 11 MILIONA DINARA! Veliko hapšenje u Novom Sadu - osumnjičeni su ovako oprali novac!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

27.12.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela poreska utaja u iznosu od preko 1,7 miliona dinara.

OŠTETILI SRBIJU ZA 11 MILIONA DINARA! Veliko hapšenje u Novom Sadu - osumnjičeni su ovako oprali novac!

Foto: Shutterstock

U zajedničkoj akciji policije i tužilaštva u Novom Sadu uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su utajili porez u iznosu od preko 1,7 miliona dinara, kao i da su oštetili budžet Srbije za 11 miliona dinara.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela poreska utaja u iznosu od preko 1,7 miliona dinara, kao i krivična dela pranje novca, povreda dužnosti izbegavanja sukoba interesa i pronevera u obavljanju privredne delatnosti, sve zajedno, u iznosu od preko 11 miliona dinara, i na taj način oštetili budžet Srbije, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Osumnjičena osoba iz Sremske Mitrovice je kao faktički odgovorno lice, uz pomoć formalno odgovornog lica privrednog društva, legalno nabavljenu robu u vrednosti od 9.310.683 dinara prodao "na crno", prikazujući u poslovnim knjigama da je tu robu prodao drugom preduzeću, čime je izbegao obračun i uplatu poreza na druge prihode u ukupnom iznosu od 1.773.463 dinara.

Osumnjičena lica će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedena nadležnom javnom tužilaštvu. Akciju su sproveli inspektori Poreske uprave Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Novi Sad i Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva Novi Sad - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading