STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE, POZNATO KAKO SU LIKVIDIRANI MALA VANJA I PANČO! Samo trojica priznala zločin!

Autor:

Hronika

22.12.2023

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Đorčevski, otac Vanje Đorđevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja devojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici.

STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE, POZNATO KAKO SU LIKVIDIRANI MALA VANJA I PANČO! Samo trojica priznala zločin!

Foto: Facebook

Obdukcioni nalazi ubijenih Vanje Gjorčevske (14) i Pančea Žežovskog (74) konačno su gotovi, ali zasad se ne objavljuju.

Obdukcije je obavio Institut za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju.

Od šest osumnjičenih za organizaciju i izvršenje dvostrukog ubistva, kao i za pomoć u bekstvu Ljupča Palevskog - Palča, samo trojica su pred tužiocem i policijom priznala krivicu za umešanost u ubistva Vanje i Pančea.

Reč je o Veliboru Manevu, Bore Videvskom i Vlatku Kešiševu, koji su, osim što su bili prijatelji osumnjičenog Palča, bili i njegovi "saborci iz stranke "Desna". Oni su prvi uhapšeni i tada je klupko počelo da se odmotava.

Republika

Foto: Makedonska policija, Shutterstock

Ljupčo Palevski

 

Aleksandar Đorčevski, otac Vanje Đorđevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja devojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici. Tereti se i Stefan Dimkovski, jer je, kako se sumnja, osumnjičenog Palča tokom bekstva vozio iz Beograda u Tursku.

Svi osumnjičeni su u pritvoru u zatvoru "Skoplje" u Šutk, osim Ljupča Palevskog koji je posle zločina pobegao preko Beograda i Bugarske u Tursku. Tamo je i uhapšen po poternici Interpola.

Ministarstvo pravde Severne Makedonije saopštilo je da je Ljupču Palevskom glavni javni tužilac iz turskog grada Balikešir odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana i Makedonija se nada njegovom izručenju.

Policija i tužilaštvo ranije su otkrili da je Palčo pobegao 30. novembra i stigao prvo u Beograd. Njega je u Srbiju dovezao njegov advokat pod izgovorom da ga vodi na medicinske preglede.

Nakon što ga je ostavio u jednom beogradskom hotelu, Palčo je krenuo put Bugarske 1. decembra. Spekulisalo se da mu je krajnja destinacija bila Turska, gde je na kraju i pronađen.

Sumnja se da ga je iz Srbije do Turske vozio Stefan D. iz Strumice, otac dvoje dece. Palčo je do Turske stigao vozilom "land rover".

 

 

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading