UBIJAO I ZLOSTAVLJAO ŽIVOTINJE: Uhapšen muškarac (42) iz Subotice!

Autor:

Hronika

21.12.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je on, zbog neadekvatne brige, dopustio da mu iz stana pobegne piton koji je u maju pronađen u blizini jednog fudbalskog terena u Subotici.

UBIJAO I ZLOSTAVLJAO ŽIVOTINJE: Uhapšen muškarac (42) iz Subotice!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Subotici, podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetdvogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Sumnja se da je on, zbog neadekvatne brige, dopustio da mu iz stana pobegne piton koji je u maju pronađen u blizini jednog fudbalskog terena u Subotici.

Piton je zbrinut u Zoološki vrt na Paliću.

Protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava, u redovnom postupku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Da podsetimo, pre mesec dana, prema informacijama lokalnih medija, 14-godišnjak je počinio nezapamćen zločin kada je zaklao šestoro pasa u vlasništvu svog komšije.

Fotografije životinja sa prerezanim vratovima su uznemirile javnost, a prema navodima, maloletnik je to učinio kao odmazdu nakon što je jedan od pasa udavio tri kokoške u njegovom komšiluku.

Kako saznaje Avaz, ovaj užasni događaj nije prijavljen policiji, ali je dežurni kantonalni tužilac Josip Aničić izjavio da će biti formiran predmet u vezi sa ovim zločinom. Prema njegovim rečima, zlostavljanje životinja je često povezano sa poremećajem ličnosti.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i izazvao osudu za takvo okrutno ponašanje prema životinjama. Vlasnik pasa, čije su životinje bile žrtve ovog zločina, nije želeo da komentariše ovaj događaj.

Zločin nad životinjama je krivično delo, a počinilac se može suočiti sa krivičnom odgovornošću. Ovaj slučaj je još jedan podsetnik na važnost zaštite i poštovanja životinja, kao i potrebu za edukacijom o pravilnom postupanju prema njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading