NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA SRPSKIM PRUGAMA: Nakon sudara autobusa i voza pre pet godina poginulo osmoro ljudi!

Autor:

Hronika

21.12.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač autobusa Milan Zdravković osuđen je na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora, uz zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina nakon izdržane zatvorske sankcije.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA SRPSKIM PRUGAMA: Nakon sudara autobusa i voza pre pet godina poginulo osmoro ljudi!

Foto: printskrin/RTS

Sudar autobusa "Niš ekspresa" i voza dogodio se na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo pre tačno pet godina. Nesreća se dogodila u 7.25, kada je voz naleteo na autobus i prošao kroz njega, prouzrokujući stravičnu tragediju.

Poginuli i povređeni

Osmoro ljudi, među kojima troje dece, izgubilo je život u ovoj nesreći, dok je 27 osoba povređeno. Na licu mesta poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota. Ostali su kasnije podlegli povredama u Kliničkom centru u Nišu.

Presuda vozaču

Vozač autobusa Milan Zdravković osuđen je na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora, uz zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina nakon izdržane zatvorske sankcije. Sud je smatrao da se radi o grubom nehatu, imajući u vidu da vozač nije bio pažljiv prilikom prelaska pružnog prelaza.

Reakcije porodica

Porodice poginulih izrazile su nezadovoljstvo visinom kazne, ističući da je kazna od osam godina zatvora za osam žrtava nesreće nedovoljna. Svake godine na mestu nesreće podižu spomen-obeležje, gde se okupljaju kako bi odali počast svojim voljenima.

Visina kazne

Vozač autobusa Milan Zdravković osuđen je na osam godina zatvora, uz zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina nakon izdržane zatvorske sankcije. Sud je istakao da se radi o grubom nehatu, imajući u vidu da vozač nije bio pažljiv prilikom prelaska pružnog prelaza.

Reakcija vozača

Vozač Zdravković izrazio je saučešće porodicama poginulih i istakao da i dalje ima košmare vezane za nesreću. Neki članovi porodica izrazili su nezadovoljstvo visinom kazne, ističući da je osam godina zatvora za osam žrtava nedovoljno.

Oživljavanje sećanja

Svake godine, porodice stradalih okupljaju se na mestu nesreće kako bi odali počast svojim voljenima. Na tom mestu podignuto je spomen-obeležje kao simbol sećanja na tragični događaj.

Reakcije porodica

Porodice poginulih izražavaju nezadovoljstvo visinom kazne, ističući da je osam godina zatvora za osam žrtava nedovoljno. Srećko Kocić, otac stradale Marijane Kocić (17), postavio je pitanje da li život njegovog deteta vredi jednu godinu, aludirajući na izrečenu presudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading