"TATA JE LEŽAO NA ZEMLJI, BIO JE VEĆ MRTAV KAD SAM STIGLA": Ćerka nastradalog Branislava moli se da joj majka preživi, a brat što pre stane na noge

Autor:

Hronika

19.12.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Uglješić je poginuo, dok se njegova žena Nevenka nalazi u kritičnom stanju. Njihovom sinu Bojanu je hitno operisano koleno povređeno u udesu u kojem je nastardao i vozač automobila sa kojim se porodica sudarila.

"TATA JE LEŽAO NA ZEMLJI, BIO JE VEĆ MRTAV KAD SAM STIGLA": Ćerka nastradalog Branislava moli se da joj majka preživi, a brat što pre stane na noge

Foto: instagram vestisabac, facebook/Mikan Panic, Društvene mreže

U potresnoj ispovesti Katarina(46), starija ćerka u saobraćajnoj nesreći nastradalog Branislava Uglješića hemijskog inženjera iz Glušaca kod Bogatića, svedoči kako je na mestu nesreće zatekla prizor koji ledi krv u žilama. Njen obožavani otac je kad je stigla, već bio mrtav. Njeni majka Nevenka(63) i brat Bojan(45) su teško povređeni zbrinjavani u tom momentu.

- Tatu sam videla na zemlji. Stigli smo nekoliko minuta posle hitne, muž i ja. Sanitet je mom ocu opipao puls i samo klimnuo glavom, potvrdivši da mu nema spasa. Od tog trenutka se ne sećam dešavanja. Rekli su mi da sam govorila  "Kakva mrtvačnica", kad su davali smernice gde koga iz nesreće da prevoze. To je bio moj odbrambeni mehanizam nisam htela da poverujem da mog tate više nema - kazala je Katarina koja je dodatno uznemirena jer su joj majka i brat u šok sobi šabačke bolnice. Majka je životno ugrožena, ali svesna. Katarinin godinu i po dana mlađi brat je povređen teško .

- Majka još ne zna da je tata mrtav, a brat zna. Ona je u teškom stanju jer joj je vilica kao i svaka kost na licu slomljena, ima vodu u plućima, prelome od četvrtog do osmog rebra i hematom na jetri. Bratu je hitno operisano koleno i operacija je trajala dva i po sata, a vezali su mu čašicu za mišić. Njemu su pukla rebra od petog do osmog, ali su sva ostala na mestu i nije morao na operaciju - na izmaku snage priča Katarina i prepričava detalje kobne večeri. Čekala je roditelje i brata da dođu kod nje i njene porodice pošto su glasali na izborima. 

Foto: Društvene mreže

 Nevenka i njen sin Bojan su u šok sobi šabačke bolnice

- Zvala sam ih da vidim kad stižu, ali se nisu javili. Kad sam čula majku ona je govorila da se nešto dešava, razumela sam samo da nešto nije kako bi treba i da su u Tabanoviću. Muž i ja smo seli istog časa  u auto i mama mi govori preko telefona: "Gori auto, gori auto". Čula sam kako joj neko govori da prekine vezu. Već sam slutila užas. Ostala sam bez oca, a sada se molim za majku i brata da budu dobro i oporave se - rekla je Katarina.

Podsetimo, saobraćajna nesreća se dogodila u nedelju oko 18.30 na ulazu u selo Tabanović. U sudaru su učestvovali  "reno klio" koji je vozio Mikan Panić (41) koji je nastradao na licu mesta i "citroen ksara" u kojem se nalazila porodica Uglješić, Bojan sa roditeljima Branislavom i Nevenkom. 

Do nesreće je došlo dok je Panić zaobilazio autobus i direktno udario u vozilo "citroen ksara". "Citroen" se nakon sudara zapalio, a požar je zahvatio autobus iz kojeg je jedna putnica lakše povređena. 

RepublikaDruštvene mreže
Nevenka i stradali Branislav su u skladnom braku dobili troje dece

Ćerku tragedija zadesila u trudnoći

Komšinica unesrećene porodice iz Glušaca kaže da su stradali Branislav i Nevenka nadaleko čuveni po dobru. 

-To su izuzetno dobri i vredni ljudi. Privatnici su dugi niz godina i muž i žena. Decu su odgajali da budu dobri ljudi takođe. Branislav je sjajan hemičar, a Nevenka humana žena koja brine o napuštenim psima. Imali su i pekaru u Glušcima - ispričala je komšinica Gabi.

Na kraju, ona kaže da je zabrinuta kako će mlađa ćerka da podnese tugu za ocem i brigu o majci i bratu, budući da je u drugom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading