ŠAKOM I KAPOM DELILI POLITIČARIMA PROKLETO ZLATO ZEMUNACA ZBOG KOG SU IZGINULI! Spasojević iz kese vadio koliko je mogao da zahvati - ovako je đavo došao po svoje među redove Zemunskog klana!

Autor: T.V.

Hronika

18.12.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sretko Kalinić, poznat po nadimku Beli, nešto kasnije dobio je pravi nadimak koji ga opisuje, "Zver", oduvek je bio u centru pažnje, najpre zbog okrutnosti i zverstva, izneo je jezive tajne Zemunskog klana i pljačke blaga.

ŠAKOM I KAPOM DELILI POLITIČARIMA PROKLETO ZLATO ZEMUNACA ZBOG KOG SU IZGINULI! Spasojević iz kese vadio koliko je mogao da zahvati - ovako je đavo došao po svoje među redove Zemunskog klana!

Foto: youtube.com/printscreen

Sretko Kalinić, najopasniji plaćeni ubica iz Srbije, redovno je popunjavao strane crne hronike, predstavljen kao strašan čovek, od drvoseče do najokrutnijeg ubice, uklonio je sve "nedoumice" u svojoj knjizi o surovoj mafiji.

Kalinić je u svojoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko" izneo sve detalje o blagu Zemunaca, kao i to na koji način je funkcionisala ova kriminalna organizacija.

- Ubrzo posle pljačke, jedan Rajkanov drug se obesio u zatvoru, a drugi je poginuo u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali. Rajkan je bio zavisnik, ali Spasojević ga je voleo i hteo je da mu plati lečenje u Rusiji. Međutim, Rajkan nikako nije mogao da se reši narkotika, pa ga je Spasojević oterao od sebe, nije više hteo da čuje za njega. Kumu je bilo žao jer Rajkan nije bio loš momak. Bio je mlad, imao je jedva 20 godina - ovim je započeo priču Kalinić.

Kako dalje kaže, vrlo brzo se pročulo po blokovima na Novom Beogradu da je Dušan oterao Rajkana. I on je ubrzo ubijen, pa sutako njih trojica, odnosno Rajkan i njegova dva druga, koji su inače, odrasli zajedno, nastradali u roku od pola godine.

- Kada je reč o opljačkanom nakitu, Spasojević ga je kasnije kapom i šakom delio političarima i njihovim ženama. Dušan bi gurnuo šaku u kesu punu nakita i vadio koliko god može da zahvati i tako ga je delio. Kod Miloša Simovića je možda ostao kilogram ovog nakita posle Dušanovog ubistva u martu 2003 - podelio je Kalinić.

Ko je Sretko Kalinić?

Sretko Kalinić, poznat po nadimku Beli, nešto kasnije dobio je pravi nadimak koji ga opisuje, "Zver", oduvek je bio u centru pažnje, najpre zbog okrutnosti i zverstva.

Kalinić je rođen 1974. godine u Zadru, a detinjstvo je proveo u malom selu Bilišani. Iako je bio tek punoletan, ranih devedesetih se priključio ratu, a neko vreme se navodno nalazio pod komandom Kapetana Dragana (Dragana Vasiljkovića).

Tokom rata, stekao je kontakte i sa Miloradom Ulemekom Legijom, što mu je kasnije otvorilo vrata u "zemunski klan".

Njegova okrutnost i zverstva tokom rata donela su mu nadimak "Zver". Prema nekim izvorima, Kalinić je brzo stekao značajan status u "zemunskom klanu", gde je bio deo kriminalnih aktivnosti koje su obeležile beogradsko podzemlje.

Životni put Sretka Kalinića ostao je u fokusu javnosti zbog njegove kontroverzne prošlosti.

Međutim, prema saznanjima bivšeg prvog operativca akcije "Sablja" kojom je srpska policija jednom za svagda stala na rep "zemuncima", Kalinić se u kriminalne vode bacio tek nakon što je upoznao Šiptara i Milu Lukovića Kuma, vođe "zemunskog klana".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading