POZNATI DETALJI O OSUMNJIČENIMA ZA LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA! Ovde su pohapšeni mladići - jedan od njih maloletnik!

Autor: T.V.

Hronika

15.12.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je policija zaplenila IT opremu.

POZNATI DETALJI O OSUMNJIČENIMA ZA LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA! Ovde su pohapšeni mladići - jedan od njih maloletnik!

Foto: MUP

U velikoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Srbiji su uhapšena trojica muškraca iz Banatskog Despotovca i Deronje, dok je policija u Češkoj privela maloletnika od 15 godina zbog dojava o lažnim bombama, piše Telegraf.

Nezvanično, osumnjičeni u Srbiji imaju 23, 24 i 27 godina.

Njima je policija zaplenila IT opremu.

Privedeni su dok su još spavali.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da se danas očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju lica povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

MUP navodi da na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava i njihovih korisnika.

Od početka školske 2023/2024. godine do danas, primljeno je ukupno 80 dojava o bombama na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako smo već pisali, na području cele Republike Srbije, a ponajviše u glavnom gradu Beogradu, svakodnevno stižu preteći mejlovi u raznorazne ustanove. Najviše uznemiravajućih mejlova stižu na adrese srednjih i osnovnih škola, kao i drugih obrazovnih ustanova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading