SKANDAL U SUDU: Advokat traži da se izdvoje pravno nevaljani dokazi! Šta krije suđenje za planiranje likvidacije visokopozicioniranog člana škaljarskog klana?

Autor:

Hronika

27.11.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni pretres je odložen za 6. decembar, a pored Ilića optužen je i Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečak i Nikola Mileković koji je u bekstvu.

SKANDAL U SUDU: Advokat traži da se izdvoje pravno nevaljani dokazi! Šta krije suđenje za planiranje likvidacije visokopozicioniranog člana škaljarskog klana?

Foto: Privatna arhiva, MUP RS

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje Lazaru Iliću iz Kraljeva i grupi koja je optužena za planiranje likvidacije Marka Ljubiše Kana 2021. godine, navodnog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana. Glavni pretres je odložen za 6. decembar, a pored Ilića optužen je i Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečak i Nikola Mileković koji je u bekstvu.

Advokat Ranko Radonjić traži izdvajanje dokaza

Advokat Ranko Radonjić predložio je sudu da se iz spisa predmeta izdvoje kao pravno nevaljani dokazi: CD na kome je snimljen sadržaj iz kriptovanog telefona i transkripti razmenjenih poruka u grupi pod nazivom "Budva", korisnika aplikacije "Sky ECC". On je istakao da je izdvojio spornu Službenu zabilješku UPCB Budva, broj 02-215/21-680 od 22.01.21. godine, koja je sačinjena na okolnosti presnimavanja sadržaja telefona Strahinje Savića, uz njegovu navodnu saglasnost, kao i dokaze koji su proistekli iz ove radnje: CD na kome je snimljen sadržaj iz ovog (kriptovanog) telefona i transkripti razmenjenih poruka u zatvorenoj grupi pod nazivom "Budva", korisnika aplikacije “Sky ECC”.

Neobični dokazi i predlozi advokata

Advokat Radonjić je izjavio da odbrana smatra da se sudska odluka ne može zasnivati na ovim dokazima, koji su pribavljeni povredama odredaba krivičnog postupka. On je naglasio da se nad mobilnim telefonom ne može vršiti uviđaj u smislu člana 133 ZKP-a, te da je postupljeno mimo zakonom propisane procedure. Sudija na današnjem ročištu nije odlučila o ovom predlogu, te je ročište glavnog pretresa odloženo za 6. decembar.

Lazar Ilić označen kao osumnjičeni za likvidaciju

Lazar Ilić je osumnjičen da je u oktobru 2020. maskiran u TC "Ušće" pucao na Aleksandra Šarca, pripadnika Pink pantera, i navodnog bliskog saradnika škaljarskog klana. Šarac je nakon 10 dana borbe u bolnici od zadobijenih povreda preminuo, a sumnja se da je Ilić nakon što ga je izrešetao pobegao u Crnu Goru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading