JOŠ JEDNA AKCIJA TURSKE POLICIJE U BOJANIĆEVOJ VILI: Ne odustaju, traži se telo likvidiranog Škaljarca - imaju dojavu iz Srbije!

Autor:

Hronika

22.11.2023

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima turske policije, Mijanović je 2020. godine otet i mučen, a onda ubijen i zakopan u prostoru vile Željka Bojanića.

JOŠ JEDNA AKCIJA TURSKE POLICIJE U BOJANIĆEVOJ VILI: Ne odustaju, traži se telo likvidiranog Škaljarca - imaju dojavu iz Srbije!

Foto: MUP Srbije

Traži se telo Rileta Kapetana u vili u Istanbulu

Turska policija je ponovo pretražila teren na kojem je vila Željka Bojanića u Istanbulu, a za koju se sumnja da je u njoj mučen, ubijen i zakopan škaljarac Risto Mijanović zvani Rile Kapetan.

Sudska komisija u Istanbulu, koja vodi postupak za ubistvo pripadnika "škaljarskog klana" Rista Mijanovića, u novembru je sprovela pretragu vile koju je koristio optuženi Željko Bojanić, u kojoj je Mijanović navodno sahranjen.

Prema podacima turske policije, Mijanović je 2020. godine otet i mučen, a onda ubijen i zakopan u prostoru Bojanićeve vile, a za to je okrivljena grupa pripadnika kavačkog klana.

Advokat Bojanića kaže da komisija istražitelja pretražuje pogrešnu vilu i traži da se obave provere o tačnosti lokacije.

Vila je pregledana uz učešće svedoka, policajaca i advokata okrivljenog Bojanića.

Policajac O. Z rekao je da je pretražena vila na fotografijama koje su im uputile srpske vlasti, da je to isti objekat, te da su ocenili da su fotografije snimljene sa telefona okrivljenog Bojanića upravo snimljene u vili u kojoj je obavljena pretraga.

Taner Akindži, jedan od advokata okrivljenog Bojanića, tvrdio je da predmetna kuća na fotografijama u optužnici nije vila u kojoj je rađeno istraživanje, te je zatražio od policijskih vlasti da ispitaju ima li i drugih kuća sa istim karakteristikama.

Komisija je odlučila da im treba dodatno vreme da pripreme izvještaj i odgovore na zahteve advokata.

U optužnici koju je pripremilo Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu, navodi se da su 11. septembra 2020. godine pripadnici kriminalne organizacije kavčana u jedan restoran pozvali Rista Mijanovića, člana suparničkog klana.

U optužnici se navodi da su pripadnici zločinačke organizacije Mijanovića odveli u vilu optuženog Željka Bojanića, koja se nalazi u blizini restorana, te da su Mijanoviću vezali ruke i noge, mučili ga a onda ubili.

Republika

Foto: MUP Srbije

Vila u Istanbulu

Optužnicom je predstavljeno da je u zločinu učestvovao Hakan Kaptan, kao i Željko Bojanić. Optuženi su i Radoje Živković i Milan Vujotić.

Deo okrivljenih u ovom predmetu takođe se u posebnom postupku terete za učešće u ubistvu osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u septembru 2022. godine u Istanbulu.

Ko je Milan Vujotić koji je pušten iz pritvora

Milan Vujotić, koji je navodno visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana i desna ruka Radoja Zvicera, nedavno je pušten iz kućnog pritvora u Istanbulu, gde mu se sudi zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji ubistva vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Kako prenose turski mediji, sud je uvažio molbu Milana Vujotića u kojoj je naveo da je u lošem zdravstvenom stanju i da ne može da se leči dok boravi u kućnom pritvoru.

Podsetimo, Vujotić je označen i kao neko zbog čijeg je pokušaja ubistva započet rat kavačkog i škaljarskog klana.

Tog 20. februara 2015. godine u razmaku od samo 12 sati Vujotić je, prema planovima kriminalnih grupa, trebalo da bude prva žrtva sukoba "kavčana" i "škaljaraca". Ispod njegovog blindiranog auta postavljena je bomba februara 2015. godine, koja je aktivirana daljinski, dok je on bio u obližnjem lokalu sa porodicom. On je preživeo, a samo nekoliko sati kasnije u Beogradu je ubijen Cetinjanin Goran Radoman (37), visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Radoman je izrešetan sa 25 metaka iz heklera nakon što je parkirao svoj blindirani BMW podgoričkih tablica ispred zgrade u Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Ubica je uspeo da sve kamere okrene uvis, nakon čega je došao do lifta gde je u njega ispalio kišu metaka. Telo Radomana, pronašao je 45 minuta nakon ponoći stanar zgrade.

Smatra se da su upravo ubistvo Radomana i pokušaj likvidacije Vujotića pokrenuli niz likvidacija dva ozloglašena klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading