RANJENI MOMAK NA ČUKARICI ZAJEDNO SA SVOJIM DRUGOM OPTUŽIVAN ZA UBISTVO U CRKVI! Obojica imaju krcat dosije - Ivanovog prijatelja dovodili u vezu i sa LIKVIDACIJOM ŠKALJARACA?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan je optužen da je ubio mladića u Vraniću, ali je u završnici suđenja optužnica protiv njega povučena, dok se njegov najbolji prijatelj dovodi u blisku vezu sa likvidacijom škaljaraca.

RANJENI MOMAK NA ČUKARICI ZAJEDNO SA SVOJIM DRUGOM OPTUŽIVAN ZA UBISTVO U CRKVI! Obojica imaju krcat dosije - Ivanovog prijatelja dovodili u vezu i sa LIKVIDACIJOM ŠKALJARACA?

Foto: Facebook: Ivan A.

Ivan Asodi i Marko Petković

Ivan A. (28) ranjen je u subotu 4. novembra oko 17 časova na Čukarici, u Ulici Galipoljska, kada je više puta pogođen metkom u grudi i stomak, a na mestu pucnjave pronađeno je šest čaura od metaka.

Upucani Ivan odmah je prevezen u Urgentni centar nakon pucnjave, gde je primljen na reanimaciju i prebačen u operacionu salu, a kako se saznaje, njegovo stanje sada je stabilno.

Policija je preduzela istražne aktivnosti u cilju rasvetljavanja ovog slučaja, a prikupljanje snimaka sa nadzornih kamera može biti od suštinskog značaja kako bi se identifikovali počinioci i utvrdile okolnosti pucnjave.

Ivan A. od ranije poznat policiji

Ivan A. još davne 2015. našao se pred sudom kao drugookrivljeni za teško ubistvo Saše Joksića u crkvenoj porti u Vraniću. 

Jedan od optuženih za taj zločin u porti crkve je i Marko Petković, kada  je navodno Joksić dobacivao nešto njemu i Ivanu, nakon čega je došlo do sukoba, a prema pričama svedoka, Petković je izvadio nož i njime ubo Joksića. Tada je ranjen i Joksićev prijatelj Dragan Jovanović.

Motiv ovakvog napada nije mogao biti nebulozniji. Naime, Joksić je živeo u blizini crkve, a u momentu kada je sa prijateljima išao u kafić, primetio je i opomenuo obojicu da ne skrnave crkvu Svetog Ilije u Vraniću urinirajući u porti.

Navodno, te večeri Petković i Ivan A. cele noći su pili u šatoru u blizini crkve i ta primedba bila im je okidač. Tako je došlo do tuče čiji je epilog bila Joksićeva smrt.

 

 

Otac brutalno ubijenog Joksića, Milan, ispričao je tada da on "samo želi da sudstvo odradi svoj posao".

- Saša im je uputio svega dve-tri reči, a oni su nasrnuli na njega. Niko se nije snašao u trenutku, Saša je iskrvario na travnjaku. Ja moje dete ne mogu da vratim, ali hoću da pravda bude zadovoljena - ispričao je Milan Joksić, otac nastradalog.

Godinu dana od  jezivog ubistva na slobodu je pušten drugookrivljeni, Ivan A, jer je istraga pokazala da on nije učestvovao u zločinu.

Nakon izlaska na slobodu, Ivan je brže bolje pobegao u Austriju, ali je i tamo pao zbog drugih krivičnih dela, a onda je i deportovan u Srbiju, koja je za njim bila raspisala poternicu.

Od tada se sudilo samo Marku Petkoviću, koji je za ubistvo Saše Joksića konačno osuđen 17. jula 2020. godine na 17 godina zatvora.

Nerazdvojni drugari

Republika

Foto: Društvene mreže

 

Marko Petković i Ivan A, navijači Crvene zvezde, bili su nerazdvojni do momenta kada je 2. avgusta 2015. godine došlo do zločina. 

Na jednoj od starijih fotografija, zabeležili su momenat sa jedne od utakmica, a nakon počinjenog zločina, Ivan je iskoristio isečak iz novina u kojima ispod fotografije piše "Nerazdvojni drugari...", što ne bi bilo čudno, da nije reč o tekstu gde su, pretpostavljamo, zabeleženi detalji ubistva u kome je Ivan učestvovao zajedno sa svojim "nerazdvojnim drugarom".

Da je bio vatreni navijač Delija, jasno je stavljao do znanja noseći majicu sa poznatim obeležjem fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Foto: Facebook: Ivan A.

 

Marko Petković umešan u likvidaciju škaljaraca?

Prilikom hapšenja, kod Petkovića tada pronađeni su pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.

Tada se spekulisalo da je prethodno boravio u Atini i da se ispituje da li je umešan u likvidaciju dvojice škaljaraca, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su izrešetani u restoranu dok su ručali s porodicama.

Upućeni u slučaj veruju da ga je kavački klan angažovao da za njih odradi posao u zamenu za logističku i novčanu podršku.

Mediji su još ranije prenosili da se pretpostavlja da je upravo Marko Petković bio jedan od četvorice pucača koji su ubili Dedovića i Stamatovića, kada je utvrđeno da je Petković za ulazak u Grčku koristio lažna bugarska dokumenta, koja su i nađena kod njega.

Samo nekoliko sati nakon likvidacije u atinskom restoranu "Voskopula", Petković je s tim lažnim dokumentima napustio Grčku i otišao u Bugarsku, da bi dan kasnije stigao u Srbiju.

Podsetimo, pucnjava na Čukarici u kojoj je ranje muškarac dobro poznat policiji, dogodila se u Ulici Galipoljska, a motiv ovog incidenta još nije poznat, istražne aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja su u toku.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading