"BILI STE MOJ VOLJENI PREDAVAČ, A ONDA STE POSTALI MOJ SILOVATELJ": Milena Radulović licem u lice sa svojim zlostavljačem - Aleksić opomenut na suđenju zbog bahatog ponašanja

Autor:

Hronika

23.11.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mika je kroz pitanja tražio Mileninu potvrdu da je svojevoljno pristala na njegove metode podučavanja glumi.

"BILI STE MOJ VOLJENI PREDAVAČ, A ONDA STE POSTALI MOJ SILOVATELJ": Milena Radulović licem u lice sa svojim zlostavljačem - Aleksić opomenut na suđenju zbog bahatog ponašanja

Foto: E-Stock_Caslav_Vukojicic

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje vlasniku dramskog studija "Stvar srca", Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje. 

Svedočenje je nastavila Milena Radulović, glumica koja je prva javno prijavila Aleksića za silovanje.

Milena Radulović se našla licem u lice sa svojim zlostavljačem kada joj je postavljao pitanja posle svog branioca. 

Vičući na mahove na Milenu, zbog čega je i opomenut, Mika je kroz pitanja tražio Mileninu potvrdu da je svojevoljno pristala na njegove metode podučavanja glumi. 

- Bili ste moj voljeni predavač šest i po godina, a poslednjih pola godine ste postali moj silovatelj i zlostavljač.

Suđenje Miki Aleksiću trajalo je skoro tri sata koliko je Milena Radulović svedočila bez prestanka o grozotama koje je preživela.

Milena Radulović je jedna od nekoliko devojaka koje su javno progovorile o zlostavljanju i seksualnom uznemiravanju koje su navodno doživele tokom rada u dramskom studiju.

- Jesam li vam objasnio da možete da napustite studio bilo kada? pitao je Aleksić.

Da, pre nego što ste počeli da me silujete. Posle ste pretili. Znala sam da ću snositi posledice jer ste vi to što jeste. Tu gde jeste. Meni niko neće verovati. Bila sam u klopci. Ovo što ste pitali je dok ste bili voljeni predavač, a ne silovatelj i zlostavljač. Molila sam vas da ne radite to, gledali ste me kako venem. Kako me uništavate. Velika je razlika prvih šest i po godina, ne možete da me pitate kao celinu - odgovorila je Milena.

Milena Radulović je takođe spomenula trenutak kada je njen tadašnji predavač išamarao pred celim časom, pred 30 svedoka kao da je vežba. 

Na ovo se Aleksić osmehivao i upitao sudiju da li može da "replicira", na šta mu je sudija rekao da može samo da postavlja pitanja. A zatim je i ka sudiji Aleksić viknuo: "Ja nisam učitelj glume, nemojte me tako nazivati!".

Aleksić je zatim upitao je l to deo probe ili nije?

Na šta je Milena jasno odgovorila: To je šamaranje. Šamarali ste me i šapnuli: "Je l vidiš da je bolje da me slušaš?"

Aleksić se na to nasmejao i rekao da to nije tačno. U tom momentu Milena se okrenula ka njemu i pogledali su se direktno u oči.

Aleksić je potom upitao Milenu Radulović da li ju je ucenjivao, na šta je ona rekla:

- Ucenjivali ste me mojom sramotom, niko nije smeo da vam kaže ne. Sami ste pričali da grupom samo Mika upravlja.

On je nastavio da joj postavlja pitanja, osvrtao se na period kada je Milena Radulović prestala da ide u školu glume, navodeći događaje kada je ona dolazila u studio, pokušavajući da opovrgne njene tvrdnje da je izbegavala da ga viđa nakon što je krenula na fakultet.

Između ostalog Aleksić je naveo je da je 2014. godine sa roditeljima došla kod njega u goste.

- Ja sam taj razgovor vodila sa Biljanom, a ne sa vama i vodila sam ga na fakultetu. I mnoge stvari koje odbrana iznosi su iz mog i Biljaninog odnosa - rekla je Milena.

Zatim ju je Aleksić upitao da li mu je ostavljala karte za njenu predstavu, kao i da li je bila na Kosmaju u kući njega i njegove žene.

- Priznajem da je vaše prisustvo u mom životu trajalo tokom čitavog fakulteta, uslovljeno mojim odnosom sa Biljanom. Ali ništa nisam rekla jer nisam bila spremna. Da je sve bilo normalno išli biste na premijere.

On je prokomentarisao: "Pa nema ih mnogo".

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra 2021. godine je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Kućni pritvor mu je ukinut 10. marta 2022. godine i od tada se brani sa slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading